Mednarodni festival otroške poezije

DSC_6776Trinajstega aprila letos je v Banjaluki že petič potekal mednarodni festival otroške poezije Diječije carstvo. Nanj so se – po prijaznem posredovanju Uroša Vošnjaka – odzvale tudi nekatere slovenske šole.

Med več kot dva tisoč prispelimi prispevki iz vseh republik nekdanje skupne države je bila med najboljše uvrščena pesem Pet elementov, ki jo je napisala Nika Gartner, devetošolka iz OŠ Škofja Loka – Mesto. Pesem je bila objavljena v zborniku festivala, tako kot še štiri pesmi slovenskih osnovnošolcev, in sicer pesem Čebele avtorice Aje Zajc, učenke 4. razreda OŠ Marije Vere iz Kamnika, pesem Dvom avtorice Anamarije Milenkovič, učenke OŠ Franceta Prešerna iz Kranja, pesem Čarovnija avtorice Eme Zajc, učenke 3. razreda OŠ Mirna Peč, in Pesem za Špelo Lenarta Holyja, ravno tako učenca OŠ Škofja Loka – Mesto.

Nika je v kategoriji starejših učencev prejela drugo nagrado. Svojo pesem je prebrala tudi v Banjaluki, kamor je na podelitev priznanja odpotovala s svojimi starši.

Nika je bolj molčeča punca, vemo pa, da tiha voda bregove dere. Pesmi sicer ne piše, vendar veliko bere. Pesem Pet elementov je tako nastala v okviru domače naloge pri pouku slovenščine. Mentorica Kristina Strnad je na festival, ki je sicer potekal v okviru prireditve Otroško cesarstvo Elnos, poslala veliko pesmi, v zborniku omenjenega dogodka, v katerem so objavili približno tristo pesmi, pa sta zapisani, kot smo že omenili, kar dve.

Nika Gartner: Pet elementov

Mentorica Kristina Strnad

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost