SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO – ČISTO ZARES :)

Kaj je prijateljstvo? Kdo vse so naši prijatelji? Si lahko predstavljamo svet brez prijateljstva? Kaj in koliko nam prijatelji pomenijo? Kaj in katera so prijateljska dejanja? Kaj vse lahko delamo skupaj s prijatelji? Kako spodbujamo prijatelje? Česa si želimo pri prijateljih? Kaj pričakujemo od prijateljev? Smo ljubosumni na prijatelje?  Kje so meje prijateljstva –  kaj zamerimo prijateljem? Kakšni prijatelji smo sami? Kako ohranjamo in krepimo prijateljstvo?

To so vprašanja, ob katerih se premalokrat ustavimo, na katera premalokrat odgovorimo ali pa sploh ne znamo odgovoriti.

Na naši šoli je toliko otrok, a se prav v tako veliki skupini hitro najde kdo, ki nima prijateljev, ker ne zna pristopiti, ker ne zna ohraniti prijateljstva, ker na nepravi način išče prijatelje, ker enostavno ne pozna veščin, kako sploh najti prijatelja in kaj narediti, ko ga mu uspe najti ….

Nekaj učiteljic se nas je odločilo, da pristopimo k projektu SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO. Vse to, kar je ta projekt zahteval od nas mentoric, mi že zelo dolgo počnemo. Z razredi sodelujemo, se vabimo na lutkovne in gledališke predstave, skupaj beremo, si pomagamo pri ustvarjanju, pišemo sporočila učencem iz drugega razreda, skupaj telovadimo, se skupaj učimo … in preko vsega tega, kar delamo skupaj, se SPOZNAVAMO, naše vezi postajajo MOČNEJŠE, na hodnikih smo na ŽIVJO. Na primer tretješolec pozdravi svojega buddy-ja iz šestega razreda in obratno ali pa prvošolec svojega prijatelja iz drugega razreda in obratno. In to je to! To je na koncu smisel vsega tega našega projektiranja okoli prijateljstva, da učencem pokažemo pot, kako priti do novih prijateljev, ohraniti dobre vezi med njimi in jih še krepiti.

V okviru tega projekta so nastali čudoviti plakati, ki smo jih tudi poslali v Ljubljano in mogoče bomo prav mi tisti, ki se nam bo nasmehnila sreča in bomo dobili škatlo didaktičnih iger za cel oddelek. To bi bilo pa res NORO. Tudi če škatle ne bo, bomo mi še naprej sodelovali, se povezovali in ostali in postali še boljši prijatelji.

Učiteljice in obenem mentorice, ki smo pristopile k projektu SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO smo razredničarke 1.E, 2.D, 2.B, 3.D in 6.D razreda.

Zapisala Nina Taler, razredničarka 3. D razreda.

 

(Skupno 866 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost