Škofjeloški FLL-jevci spet navdušili, uvrstitev na državno tekmovanje

DSC_1151

Danes v soboto, 17. 12. 2016, se je naša ekipa FLL že ob sedmi uri zjutraj odpravila na regijsko tekmovanje, ki je potekalo na Osnovni šoli Trnovo v Ljubljani. Prispeli smo kot ena prvih ekip, bili smo zelo neučakani, prisotna pa je bila tudi trema. V prvi uri smo pripravili stojnico, na kateri smo predstavili svoje dosedanje delo, nad katero so bili tako obiskovalci kot ostali udeleženci ter sodniki navdušeni.

Sledila sta dva manj uspešna spusta robotov, saj smo imeli veliko težav s programiranjem, nervoza pa je tudi naredila svoje. Zaradi »dvojnega neuspeha« smo bili nekoliko potrti, tudi samo vzdušje v ekipi je bilo nekoliko drugačno. Nato nas je čakala še predstavitev projekta in vrednot ter tehničnega intervjuja. Pred vstopom v razred smo se zbrali in sprostili ter si zaželeli srečo. Že ob samem vstopu v razred smo ponovno začutili tisto zmagovalno energijo, ki smo jo prinesli s seboj iz Škofje Loke. In res! Prav na vseh treh področjih smo bili odlični, fantastični, presenetili smo sami sebe, prav tako smo presenetili sodnike. Bili so zelo, zelo navdušeni nad nami, saj smo delovali zelo usklajeno v slogu vsi za enega eden za vse, kar so takoj opazili in nam tudi to odkrito povedali.

Po okusnem kosilu je sledil še uspešen spust robota in pa razglasitev rezultatov…

Naše delo in trud sta bila poplačana! Uvrstili smo se na državno tekmovanje. Veselje je bilo ne popisno.

Največja zahvala gre našemu mentorju g. Matjažu Pintariču, ki nas je odlično »vodil«, bil je zelo potrpežljiv in vedno pripravljen pomagati. Zahvaliti pa se moramo tudi staršem, ki so nam tudi vsak po svoje pomagali.

Prispevek na radiu Sora in vabilo na akcijo sterilizacije mačk, ki se konča ta petek.

 

Zahvala tudi našim sponzorjem: 

Šolski sklad, podjetju VBG d.o.o. in sodelujočim v projektu, ki so nam pri tem uspehu pomagali: http://www.macji-dol.si, http://www.aro.si, http://www.klinikaloka.com, http://www.veterina-trata.si in http://www.radio-sora.si.

Napisala: Emma Mahmutović

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost