Uvodni pozdrav ravnateljice

 Doris

DRAGE UČENKE IN UČENCI, CENJENE SODELAVKE IN SODELAVCI!

Lepo pozdravljeni ponovno v šolskih klopeh. Počitnice so zelo hitro minile, kajne? Letošnje poletje je prineslo veliko sončnih in vročih dni v katerih ste se hladili v Sori, na morju, hribih, potovanjih in še marsikje drugje. Ravno v zadnjih dneh počitnic pa nas je tudi vreme opomnilo, da bo kmalu konec brzkrbnih počitnic in se bo ponovno pričelo šolsko leto.

Letošnje prinaša precej novosti. Učenci ne boste več nosili dnevnikov, ker smo prešli na elektronsko vodenje šolske dokumentacije: poleg elektronske redovalnice tudi elektronski dnevnik, s čimer bo staršem olajšano sodelovanje s šolo in obratno. Nekatere novosti prinaša zakonodaja: najbolj občutna ta trenutek je spremenjen začetek pouka in s tem tudi konec, ki se prične oz. zaključi 20 minut kasneje. Letos je cena malice 80 centov za vse, razen za tiste, ki ste upravičeni do dodatne subvencije. Zato redno odjavljajte obroke, če vas ni v šoliNovost je tudi ta, da od letošnjega šolskega leta šola predstavlja podatek na spletni strani in publikacija ni več obvezen dokument. Zato je letošnja publikacija oblikovana nekoliko drugače in sicer tako, da boste v njo lahko veliko vpisovali sami, v njej pa lahko najdete po našem mnenju najpomembnejše podatke. Veliko več o šoli in njenih dejavnostih boste našli na šolski spletni strani http:www.o-sl-mesto.kr.edus.si, kjer so podatki sproti obnovljeni.

Največ novosti v novo šolsko leto bomo vnesli mi sami: učenci s svojim delom in odnosom, zaposleni s svojo zavzetostjo za delo, starši s pripravljenostjo na sodelovanje in pomoč svojim otrokom in šoli.

Verjamem, da si boste učenke in učenci tudi v tem šolskem letu prizadevali ustvariti dober odnos do sošolcev in sošolk, ostalih učencev in učenk ter do vseh zaposlenih na šoli. Verjamem, da boste po svojih najboljših močeh izboljšali svoje znanje, spretnosti in sposobnost. Le-to vam bo uspelo s sodelovanjem pri pouku, rednim opravljanjem obveznosti, ponavljanem učne snovi, sodelovanjem pri izvenšolskih dejavnostih, ki vam jih ponujamo. Želim si, da boste drug drugemu v pomoč in da boste našli tudi pri učiteljih, vodstvu in svetovalni službi pomoč, ko jo boste potrebovali.

Šola pa stoji na strokovnih delavcih, tehničnem in administrativnem kadru. In ker smo dober, zagnan, ustvarjalen, entuziastičen kolektiv, verjamem, da bomo z dobro voljo, strokovnostjo, medsebojnim sodelovanjem in podporo dosegli zastavljene cilje.

S strpnostjo, delavnostjo in medsebojno pomočjo bomo ustvarili šolo, v kateri se bomo počutili dobro in v kateri bomo dosegli želene rezultate ter uresničevali našo vizijo, ki se glasi: RASTEMO SKUPAJ V ZNANJU IN SPOŠTOVANJU.

Želim vam uspešno in ustvarjalno šolsko leto.

Doris Kužel, ravnateljica

Deli z ostalimi ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
(Skupno 434 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Dostopnost