Varčevanje z energijo pri razrednih urah

stripV sklopu projekta Locare v katerem letos sodelujemo, se z učenci 7. d razreda trudimo ohraniti nekaj varčevalnih ukrepov na šoli, ter dodati še kakšne nove.

V mesecu januarju in februarju imamo na šoli eno razredno uro namenjeno varčevanju z energijo.

Učenci si ogledajo film o varčevalnih ukrepih na naši šoli in rešijo vprašalnik o varčevanju z energijo pri sebi doma. V parih izdelajo strip na temo varčevanja s pomočjo spletne strani stripgenerator.com.

Varčevalni ukrepi na naši šoli

Obdržali smo označevanje stikal po učilnicah, s katerimi uporabljamo le nujna svetil, ter ugašanje luči dežurnih učencev po hodnikih. Letos smo dodali še varčevalno akcijo, v kateri pozivamo vse na šoli, da si po tem ko si umijejo roki, le njih otresejo in tako vzamejo le eno brisačko, ki zadostuje, da si jih obrišemo. V nadaljevanju pa bomo v desetih učilnicah nastavili tudi digitalne termometre, s katerimi bomo spremljali temperaturo v učilnicah in po potrebi priprli ventile na radiatorjih.

Naše dejavnosti, ki jih učenci objavljajo na spletni strani  http://www.os-sl-mesto.si/eur/ bodo učenci predstavili na LoCaRe stečanju vseh vpletenih v ta projekt v Kranju, 25. januarja letos.

 

 

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost