FLL (FIRST LEGO LEAGUE)

Ekipa FLL v šolskem letu 2015/16:

Ekipo Legohrčki sestavlja deset učencev in učenk starih od 9. do 16 let.

DSC_0173

http://legohrcki.ml/

1. Gal Misson 9. B
2. Lara Mayland 9. C
3. Lana Kejžar 9. C
4. Eva Frelih 9. C
5. Simon Bukovšek 8. C
6. Matic Eržen 8. C
7. Filip Gros 8. D

8. Sara Čarman 7. A

9. Matrin Janežič 7. C
10. Matic Žakelj 5. B

Kaj je FLL?

FIRST LEGO League (FLL – firstlegoleague.org) je mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki otroke in najstnike motivira in navdušuje za raziskovanje, učenje, eksperimentiranje in sodelovanje.  Program FLL se je začelo v Združenih državah Amerike in se je od tedaj razširilo v več kot 80 držav sveta (sezona 2015). Zasnovano je na aktualnih problemih sodobnega časa. Vsako leto se razpiše nova tema tekmovanja. V Sloveniji se je na ta program mogoče prijaviti od 2011 neprofitne organizacije Super Glavca (fll.si). Letos je v Sloveniji prijavljenih 40 ekip, med njimi tudi naša.

Sezona 2015/16 “Pot smeti” (http://legohrcki.ml)

Sezona 2014/15 “Ves svet je učilnica” (http://legohrcki.wordpress.com)
Sezona 2013/14 “Besnenje narave”
Sezona 2012/13 “Rešitve za starejše”
Sezona 2011/12 “Prehrana-kako ohraniti hrano varno?” – pilotna sezona!

Tekmovalne kategorije so:

kategorije

1. CORE VALUES – VREDNOTE

Tu se ocenjuje homogenost skupine. Ekipa more obravnavati drug drugega s spoštovanjem in prijaznostjo. Ekipa se na tekmovanju spopada s socialnimi veščinami, ki jih more rešiti kot skupina (npr. vseh 10 v skuipni stoji na rjuhi, kako bi jo obrnili na drugo smer, ne da bi stopili na tla?) Skupno vodilo je: Prijazna strokovnost

2. ROBOT GAME – TEKMA ROBOTOV NA MIZI IN TEHNIČNI INTERVJU O NAREJENEM ROBOTU

Robot mora v 2,5 minut avtomatizirano opraviti 10 nalog (misij) na mizi (FLL polju). Vsaka naloga se točkuje drugače. Pri tehničnem intervjuju pa učenci opišejo kako so izdelali robota in kaj zmore.

3. PROJCT – PROJEKT (Pot smeti)

Pri projektu se ekipa ukvarja z raziskovalno nalogo pot smeti. Ekipa določi temo in si postavi problem, vprašanje ter na njega išče rešitve. Pri iskanju rešitev se zateče k strokovnjakom in jih vključi v svoj projekt. Svoje vprašanje in inovativno rešitev predstavijo tudi javnosti na različne načine izdelajo spletno stran, facebook stran, se pojavijo v drugih medijih (TV, radio …). Na tekmovanju imajo časa 5 minut, da predstavijo svoje vprašanje in inovativno rešitev na temo kakšna je prihodnost učenja v v predstavitvi predstavijo različne vrste, ki so jih uporabili in kaj so se s tem naučili. Skupina ima na tekmovanju tudi svojo stojnico s to tematiko.

 

Letošnji razpis:

Učenci bodo sestavljali in programirali avtonomnega robota, ki bo na tekmi robotov reševal številne misije – naloge. Letošnja tema 2015/ 2016  je: “Pot smeti” .

fll 2016

 

Kaj potrebujemo?

Lego Mindstorms EV3 z napajanjem, prenosne računalnike, internetni dostop in mizo za trening. LeeHutchinson_Mindstorms_EV3_Review_01

Naši letošnji sponzorji 2015/16:

Interesno dejavnost FLL na naši šoli je s prijavo na tekmovanje za letošnje leto sponzoriral Boštjan Žakelj iz VBG d.o.o.

Če ste pripravljeni podpreti našo interesno dejavnost in postati sponzor se obrnite na mentorja skupine matjaz.pintaric@ossklm.si.

Trenutno imamo en komplet kock EV3 Mindstorms, potrebovali bi še ene.

 

Lanskoletni sponzorji 2014/15

LTH CastingsOŠ Škofja Loka-Mesto, Pavel Peklaj s.p. in šolski sklad.

 

Povezave povezane s projektom:

Partner, organizator in izvajalec FLL programa in dogodkov v Sloveniji je neprofitna organizacija Super Glavca, Zavod za promocijo znanja (http://www.fll.si). Glavna spletna stran tekmovanja FLL, http://www.firstlegoleague.org Dejavnosti povezane z našo skupino objavljene na šolski strani so vidne na naslovu https://www.ossklm.si/tag/fll

Spletna stran skupine Legohrčki, http://legohrcki.ml/

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost