Šola v naravi

DRUGE OBLIKE POUKA

 

Šola v naravi

·          Dvodnevni tabor v 2. razredu

Načrtujemo jo v maju na Jarčjem Brdu. Učenci spoznajo kmetijo: delo na kmetiji, živali, kmečke stroje in orodja. Poskusijo se v molži krav in jahanju ponija. Izdelajo punčko iz cunj, pletejo košaro, zamesijo in spečejo kruh, zakurijo taborni ogenj …

·          Šola v naravi za 5. razred

Za učence ob zaključku šolskega leta v juniju organiziramo letno šolo v naravi v Novigradu s tečajem plavanja. Učenci si ogledajo še Sečoveljske soline in se z ladjo peljejo v Poreč.

·          Šola v naravi za 6. razred

V januarju načrtujemo zimsko šolo v naravi. Potekala bo v Smučarskem centru Cerkno. Poleg alpskega smučanja program obsega plavanje v bazenu. Poleg športnih so predvidene tudi kulturne dejavnosti.

·          Naravoslovni tabor za 8. razred

Načrtujemo ga v septembru. Potekal bo v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Dva oddelka bosta preživela pet dni v domu Ajda, dva pa v domu Radenci. Na taboru bomo izvedli naravoslovne vsebine, prepletene s športnimi dejavnostmi v naravi.

Za učence, ki zaradi socialnega položaja ne zmorejo v celoti plačati prispevka za šolo v naravi, šola na osnovi kriterijev, ki jih je sprejel svet šole, subvencionira šolo v naravi.

Na osnovi pisne vloge staršev komisija odloči o upravičenosti učenca do subvencioniranja. Vlogo lahko dvignete v šolski svetovalni službi ali jo poiščete na naši spletni strani šole ter jo skupaj z zahtevanimi prilogami oddate svetovalnima delavkama na naši šoli.

(Skupno 643 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost