PONEDELJKOV TEHNIŠKI DAN – DELAVNICE ZA BAZAR

V ponedeljek, 16. 11. 2015, je na naši šoli potekal tehniški dan, in sicer učenci predmetne stopnje so izdelovali izdelke za dobrodelni bazar. Tekom dneva sem se kar nahodila po šoli, da sem malce poizvedela, kaj se pripravlja v posameznih oddelkih.
6. a razred je za vse poskrbel že septembra, ko je nabral lišaje in storže, iz katerih so na dan delavnic le še naredili adventne vence.
Kot je že v navadi, se vedno na bazarju najde razred, ki prodaja piškote, letos se je za to zadolžil 7. a. Vonj po sveže pečenih medenjakih v gospodinjski učilnici je že spominjal na pravo praznično vzdušje.
Le-tega je bila na ta dan kar precej, skupina fantov iz 8. c je namreč poleg darilnih paketov ustvarjala tudi, kot so dejali, božično vzdušje. Preostanek razreda je bil izredno gostoljuben, kajti prav pri njih sem se najdlje zadržala in jih spremljala ob izdelavi vroče čokolade in voščilnic.
Precej inovativni pa so bili v 8. b razredu, ki bodo na bazarju pekli palačinke, ki so jim dodali še bonbone sreče in srečke, od katerih vam prav vsaka prinese malo sreče in mali dobitek, ponujajo pa tudi posebno nagrado, ki zaenkrat še ostaja skrivnost.
Srečke za nekoliko mlajše otroke je izdeloval tudi 7. c razred, namreč na vseh mizah v učilnici se je kopičila množica daril, ki le še čakajo na srečnega dobitnika.
V 8. d so dekleta na pobudo učenkine mami delala angelčke iz volne, fantje pa so se zaprli v delavnico, kjer so izdelovali bumerange in okvirje za ogledalca.
9. c razred že četrto leto ostaja zvest svoji tradiciji, izdelovanju palčkov iz lesa. Kakor učenci rado povedo, ob tem še vedno uživajo, čeprav so za zabavo pri delu bolj ali manj krivi drugi dejavniki kot sta glasba ter prijatelji.
V 9. d so se ravnali po ideji ene izmed učenk, in sicer lotili so se izdelave prav posebnih obeskov za na smrečico, fantje pa so kot piko na i dodali še darilne vrečke.
Preostanek razredov je večji del svoje energije preusmeril v izdelavo voščilnic vseh vrst, ki so jim dodali še okraske za na smrečico, jelenčke, izdelke iz slanega testa, svečnike, zapestnice …
Vse to se bo prodajalo na dobrodelnem bazarju, ki bo 1. 12. 2015, v večnamenskem prostoru, kamor ste vabljeni prav vsi.

Lana Kejžar, 9. c

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost