DAN DEJAVNOSTI – Hrana bogastvo okuso

V lanskem šolskem letu smo v naših prvih razredih imeli dan dejavnosti kot Obisk pri čebelarju, v letošnjem šolskem letu pa smo ga zamenjali za dan Hrana bogastvo okusov.

Danes, v sredo18. 3. 2015, smo z učenci treh prvih razredov izvedli dan dejavnosti Hrana bogastvo okusov, z enim razredom pa tak dan izvedemo še v petek 20. 3. 2015. Kot zdrava šola, smo tej temi namenili veliko pozornosti. Preko zgodbice o Nini in Roku, smo prepoznali skrb za prehrano, čistočo in nekaj vsebin, ki smo jih vključili v načrt dneva dejavnosti. Pred samo izvedbo, smo se dotaknili tudi bontona. Kako pomembno je, ko ti nekdo postreže, da se zahvališ, da komolci ne sodijo na mizo, ko jemo, da uporabimo jedilni pribor, da se ne bašemo s hrano in podobno. Vse to smo preizkusili v praksi.

Najprej smo pripravili tunini namaz. Učenci so zelo vztrajno rezali peteršilj na male delce ter ga nato zamešali med tuno, kislo smetano in skuto. Počistili so mize, pripravili  pogrinjke, namazali kruh ter postregli vrstnikom. Tako je bil prvi del naloge za nami. Nadaljevali smo z izdelavo sadne kupe. Ob slikovnem načrtu smo se pogovorili o načinu našega dela. Sledili so slikovnemu zaporedju. Tako so umili roke, sadje ter pričeli z delom. Nekateri so imeli sadež le z nalogo rezanja, drugi tudi z lupljenjem in rezanjem. Vse male koščke so dali v veliko skledo, jih nato premešali ter servirali v skodelice. Dodali smo še sladko smetano. Res je bilo okusno.

Skupaj smo preživeli zelo lep dan.

Pripravila Marjetka Benedik

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost