Vabilo na urbani sprehod, 4. maj 2013

Spoštovani!

Vabimo vas na zanimiv vodeni urbani sprehod po Škofji Loki

 

OBČINA  ŠKOFJA  LOKA

Urad župana

VABILO na urbani sprehod Jane’s Walk

Vabimo Vas na Urbani sprehod Jane’s Walk po Škofji Loki

v soboto, 4. maja z začetkom ob 11.00 uri na parkirišču pred Upravno enoto Škofja Loka

Inštitut za politike prostora tudi letos v sodelovanju z lokalnimi partnerji pripravlja Urbane sprehode Jane’s Walk, ki bodo potekali 4. in 5. maja 2013 v več slovenskih mestih. Občina Škofja Loka se v okviru akcije ”Loško je ekološko” tokrat že drugič pridružuje omenjeni mreži slovenskih mest.

Tokratna tema urbanega sprehoda je” Varna pot v šolo”. Sprehod pripravljata Anja Musek in Darja Matjašec, ki ga bo tudi vodila.

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in o vplivu pešcev na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosesko, spodbujanju pripadnosti območju bivanja in ozaveščanju o pomenu mestnih četrti. Promovirajo privlačnost pešačenja po vsakdanjih opravkih in predvsem učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah,s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje.

Več o urbanih sprehodih Jane’s Walk v Sloveniji ter še posebej o letošnjih sprehodih poiščite na spletni strani Inštituta za politike prostora: http://ipop.si/2012/04/20/urbani-sprehodi-janes-walk-2/

Vabimo vse, ki cenite prijaznost mest za pešačenje, da se nam pridružite na tem zanimivem in poučnem sprehodu.

Jernej Tavčar, PR Služba Občine Škofja Loka

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost