BRALNA ZNAČKA

BZ“Knjige moramo prav tako pazljivo

in strastno prebirati,

kakor so jih pazljivo

in strastno napisali.”

George Elliot

Tako kot vsako leto, je tudi letos na šoli potekala prireditev za Bralno značko. Letos je bralno priznanje osvojilo kar 595 učencev ( 1. – 5. razred: 406 učencev in 6. – 9. razred: 189 učencev), od teh je 32 učencev bralo vseh 9 let in so t.i. zlati bralci.

Ob tej priložnosti nas je obiskala ena najbolj priljubljenih mladinskih pisateljic pri nas, Desa Muck, ki je za svoja dela prejela že vrsto priznanj: Levstikovo nagrado leta 2005, Priznanje IBBY, nagrado Večernica leta 1997 za mladinski roman Lažniva Suzi, Zbirka Anica – Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leta 2003, 2004, 2005 in 2006.
Najbolj pomembno pa je, da njena dela otroci radi berejo.

Imeli smo dve prireditvi, za razredno in predmetno stopnjo. Starejši učenci so ga. Desi prisluhnili z zanimanjem, prav vsakemu izmed poslušalcev je polepšala dan in mu tudi zbistrila um z vzgojnimi poduki.
Najmlajšim učencem pa je na humoren način pripovedovala anekdote iz svojega otroštva, pripetljaje in prigode, ki jih je tako slikovito predstavila, da je spravila v smeh še tako resnega učenca.

Bila je zelo zabavna, prijetna in polna humorja, zato se ji zahvaljujemo za polepšano dopoldne v šoli. Dve šolski uri sta hitro minili in poslovila se je, tudi sama zadovoljna z našim prisrčnim sprejemom. Za konec nam je v spominsko knjigo bralne značke napisala: » Moja razredničarka v 3. razredu OŠ mi je v spominsko knjigo napisala : » Življenje je boj, neprestan, ne plaši se boja…« Takrat nisem razumela. Tudi vaši otroci ne. So pa dovolj čudoviti, da nekoč bodo. Super so!«

Vsem, ki so brali, berejo in bodo še brali, iskreno čestitamo.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost