5. maj – program Ne-odvisen.si

Jutri se bomo v okviru pouka udeležili prireditev programa Ne-odvisen.si. Vsaki triadi je namenjen poseben dogodek. Kaj se bo dogajalo? Preberite!

Za odrasle pa so izvajalci programa pripravili večerni dogodek v Sokolskem domu, ki se bo pričel ob 20.00. Vstop na večerni dogodek je prost. Vabljeni!

Dogodek za predšolske otroke in učence I. triade OŠ (od 5 do 9 let) (v telovadnici OŠ Trata, od 8.30 – 9.15 ure)
Otroci preko interaktivne predstave »Jaka išče nov dan« spoznavajo in utrjujejo znanje o zdravju, igri, knjigi, odgovornosti in medosebnih odnosih.
Moderator g. Bojan Kodelja in akademska slikarka ga. Nataša Gregorič interaktivno sodelujeta z otroci in jim preko filma »Jaka išče nov dan« posredujeta video izjave strokovnjakov na omenjene teme. Vse teme so predstavljene na otrokom razumljiv način preko junaka Jake, ki jim s pomočjo videa usidra temeljna sporočila, ki jih zaključijo omenjeni strokovnjaki.
Čez celotno predstavo otroke spodbujamo s kratkim, a sporočilnim glasbenim vložkom.
Vsak otrok prejme tudi namensko družabno igro ter čisto pravo domačo nalogo, vsaka je nagrajena.

Dogodek za učence II. triade OŠ ( od 10 do 12 let) (v telovadnici OŠ Trata, od 10.00 – 10.45 ure)
Mladostniki ob interaktivnem druženju preko video stripa »Zarja in Svit s prijatelji«, sprejmejo sklop sporočil, in sicer o sprejemanju samega sebe, odgovornosti, pasteh zasvojenosti, prostem času in medosebnih odnosih. Vsak sklop odpre diskusijo s strokovnjakom terapevtom g. Miho Kramli in moderatorjem g. Bojanom Kodelja, ki soočita mladostnike o resničnih primerih ter jim na primeren način podata informacije o pravilni preventivi za varno in zdravo življenje.

Dogodek za učence III. triade OŠ (od 13 do 15 let) (v telovadnici OŠ Trata, od 11.30 – 12.30 ure)
Strokovnjak terapevt g. Miha Kramli in moderator g. Bojan Kodelja s 60-minutnim interaktivnim druženjem in menjavanjem vlog (preventiva pred kemično in nekemično zasvojenostjo), spodbujata občutek odgovornosti, samostojnosti in pozitivne samopodobe. Mladostniki interaktivno sodelujejo na delavnici, terapevt jim posreduje informacije o resničnih primerih, seznani z načini preventive in zdravljenja zasvojenosti. Skupaj z moderatorjem prikažeta na razumljiv in vizualen način primeže, v katere se lahko ujamejo.

Dogodek za odrasle (Sokolski dom, ob 20.00)
Gre za cca. 90-minutni voden družabni večer z gosti:
 Vlasta Nussdorfer, predsednica Belega obroča Slovenije,
 Miha Kramli, terapevt in vodja centra za zdravljenje zasvojenosti v Novi Gorici,
 Kriminalist iz območja občine – po dogodku možnost ogleda imitacije različnih prepovedanih substanc.

Družabni večer je obogaten z video humorjem filmskega in gledališkega igralca Jurija Zrneca. Udeleženci prejmejo namensko gradivo – priročnik »Tukaj sem«. Po dogodku lahko udeleženci navežejo stike z omenjenimi strokovnjaki in tako pridejo do
potrebnih odgovorov, dodatnih pojasnil in napotkov.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost