Sodelovanje s podružnično šolo Ledine

ŠOLSKO LETO 2020/2021

V novo šolsko leto smo že dodobra zakorakali. Tudi ponovne stike z našimi prijatelji smo že vzpostavili. Naša letošnja RDEČA NIT bodo še vedno igre. V preteklem šolskem letu sprejetega programa nismo uspeli v celoti izvesti. Ker pa se radi igramo na različne načine, smo naše IGRE, IGRARIJE, IGRANJE v letošnjem šolskem letu povezali z desetimi deteljicami sreče.

Verjamemo, da štiriperesna deteljica prinaša srečo; če pa je zraven še pikapolonica, uspeh ne more izostati.

Več o tem

 

 

ŠOLSKO LETO 2019/20

Počitnice…, počitnice…, poooooočitnice…, super!!!!!!

Za nami je zelo stresen čas. Zato smo si res zaslužili sproščujoče počitnice oziroma brezskrben čas, ko se nam ne bo potrebno obremenjevati, če smo naredili vse kar so nam po spletu poslale učiteljice, bo delovala povezava na ZOO-mu, smo že naredili bralno značko in še kaj bi se našlo.

V letošnjem šolskem letu smo se z našimi prijatelji v Ledinah igrali. Igrali smo se pozabljene igre, delno pozabljene igre, stare nepozabljene igre skozi različne letne čase, glasbeno didaktične igre, socialne igre, minutne igre in igre kar tako….

Mislili smo, da bomo naše igrarije zaključili na nepozabnem srečanju v Ledinah, pa nam je virus to onemogočil.

Vseeno pa nismo obupali. Povezali smo se preko spleta in tako tudi zaključili naše druženje za to šolsko leto.

Ker pa se radi igramo, bomo naše igre z nekaterimi dodatki prenesli v novo šolsko leto.

Torej, še nas boste lahko brali.

Zadnje naše pismo je bilo sestavljeno z utrinki dela od doma:

Preberi več

Primeri dobre prakse

Tudi v Ledinah učenci in učenke radi ustvarjajo iz različnih materialov. Kar veliko njihovih izdelkov smo v letih sodelovanja že videli ali tudi dobili. Prijetno sva bili z učiteljico Lidijo presenečeni, ko sva na srečanju učiteljic v začetku šolskega leta občudovali otroške slikarije, ki so imele nekoliko drugačen pristop ustvarjanja. Povedali so nama, da so na igriv način spoznali španskega slikarja oblikovalca in kiparja Pabla Picassa.

Več o tem


Novice, december

Našim prijateljem v Ledinah smo zaželeli vse lepo v letu, ki prihaja.

Več o tem


Dobili smo pismo naših prijateljev. Zelo je zanimivo, zato ga objavljamo v celoti.

Pozdravljeni prijatelji!

Uff ….  Ko bi vi vedeli…. Prejšnji teden smo imeli prav poseben obisk. Vas zanima? Ne vem, kaj se je zgodilo…. Mogoče smo jih kar sami priklicali… Veste, ker je bil v četrtek Miklavžev večer, smo se odločili, da bomo tega dne prebirali zgodbo Svetlane Makarovič: Parkelj Malič. Jo poznate

Brezskrbnih počitnic je bilo kar prehitro konec. Še poletno in počitniško naravnani smo se ponovno posedli v šolske klopi. Novic, veselih in tudi manj veselih, je bilo res veliko.

Sklenili smo, da tudi v tem šolskem letu nadaljujemo prijateljstvo z učenci in učenkami POŠ Ledine. Kaj bo naša letošnja skupna rdeča nit? Mogoče različne igre, igranje in igralne vragolije? Juhej, to nam bo res všeč!

Več o tem PISMO ŠKOFJI LOKI 


Novice, september

Otroške igre niso samo igre, ampak jih je potrebno smatrati kot otrokove najresnejše dejavnosti.

(Michel de Montaigne)

Več o tem

Jesenske počitnice…

Čas pa res hitro beži. Malo pred jesenskimi počitnicami smo si z našimi prijatelji v Ledinah izmenjali prva pisma. Novic je bilo res veliko; še dobro, da bomo lahko vse natančno prebrali med prostimi dnevi.

Več o tem


Šolsko leto 2018/2019

Naša letošnja rdeča nit sodelovanja med šolama so bila  DREVESA – RESNIČNA, DOMIŠLJIJSKA. Spremljala so nas skozi posamezne mesece v letu. Prinašala so nam  zgodbe, pravljice,  ki so nas  motivirale za različno poustvarjanje.

Naša iztočnica sodelovanja je bila: EN KORAK, EN GIB, EN NASMEH: USPELO TI BO! LE KNJIGO ODPRI, PRAVLJICO POIŠČI…

In res nam je uspelo.

Naše sodelovanje smo v tem šolskem letu zaključili z orientacijskim pohodom v petek, 7. 6. 2019. Razdelili smo se v več skupin, ki so jih vodile učenke 9. C razreda: Pia, Zala, Maja, Janja. Skupaj smo preživeli čudovito dopoldne.

 

Če želite, da bo vaš otrok inteligenten, mu berite pravljice. Če želite, da bo še pametnejši, mu berite še več pravljic.

(Albert Einstein)

 

Sledili smo  tem globokim besedam in ni nam žal.

Veseli bomo, če vas bodo utrinki našega dne navdušili.

 

Zapisali Lidija Hafner, Marjeta Kavčič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prva pravljica 

Novice ob začetku šolskega leta 2018/19

 

Šolsko leto 2017/18 Na našem prvem skupnem srečanju smo se dogovorili, da nadaljujemo s prijateljevanjem z učenci POŠ Ledine.

Ker si vsi skupaj želimo sodelovanja tudi v smeri učenja na drugačen način, smo sklenile, da bo naša letošnja rdeča nit PRAVLJICA. Povezali jih bomo z našimi vrtovi in naravo, ki je lepa in zanimiva v vsakem letnem času. Pogovarjali se bomo preko pravljic. Brali in poslušali jih bomo na različne načine in na različnih krajih. Poustvarjanje, ki bo sledilo, nam bo omogočilo, da se naučimo kaj novega. Sledili bomo lastnemu napredku in zaključili šolsko leto s srečanjem.

Vabimo vas k branju aktualnih novic:

ZA KONEC ŠOLSKEGA LETA (1)

ZANIMIV TEDEN 

Fotografije

JANUAR

DECEMBER

NOVEMBER

SEPTEMBER

OKTOBER

VRT

Žabe

Pikapolonica

RAZLIČNE NALOGE

 

 

JUHUHU, POČITNICE SO TU…

Še malo in šolska vrata se bodo ponovno zaprla za utrujene učence in tudi učitelje. Naše sodelovanje s POŠ Ledine je bilo uspešno. Izpeljali smo naloge, ki smo si jih zadali. Potovala so elektronska sporočila, učiteljice smo si izmenjevale primere dobre prakse in kar si še posebej štejemo v čast:

IZPELJALI SMO ZAKLJUČNO SREČANJE NA NAŠI ŠOLI IN LAHKO REČEMO, DA SMO POVEZALI MED SEBOJ UČITELJICE, NEKATERE UČENCE NA RAZREDNJI STOPNJI IN CELO UČENCE VIŠJE STOPNJE. SODELOVALI SO TUDI STARŠI IN BREZ NAŠI KUHARIC TAKEGA CELODNEVNEGA SREČANJA NE BI BILO.

Učenci so bili razdeljeni v skupine. S pomočjo vodje so lahko brez strahu in nemoteno obiskali delavnice, ki so jim bile namenjene. Res so in smo uživali.

SLABOVIDNOST Petra Strafela Premk

 

Težko je, če ne vidiš Spoznajo drugačnost

KUHARSKA DELAVNICA

Marjeta Kavčič

 

Peka piškotov Spečemo piškote za udeležence

LOGIČNA DELAVNICA

Lidija Hafner

 

Paličnjaki Začutijo paličnjake, se preizkusijo v reševanju logičnih nalog

GLASBENO/PLESNA

DELAVNICA

Nina Hostnik, Simona Podobnik

 

Glasbena pravljica Skozi pravljico in glasbo se družijo in učijo

STARE IGRE Marjetka Benedik

 

Kako so se igrali včasih /danes / Spoznajo igre nekoč in danes

KNJIŽNICA – Mateja Gartner

 

Pravljica Začutijo pomembnost zgodbe v povezavi z naravo

KARATE

Helena Markuta

 

Osnove karateja,  ples Spoznajo osnove zanimivega športa in tudi zaplešejo
IME: VSEBINA CILJ DELAVNICE

Igramo in pojemo

Nekaj novega

Osnove karateja

Srečanje se zaključuje

 

Pomladne novosti

Učenci 1. in 3. razreda še vedno prizadevno razvijajo cilje, ki smo si jih skupaj zadali na začetku šolskega leta. To je,  da bomo v pouk SPO vnašali tudi raziskovanje ptic v naši bližnji okolici. Z učenci iz Ledin si spretno izmenjujemo naša opažanja. Do danes, 14. marca 2017, smo postali že pravi raziskovalci.

Preberi več

Otvoritev drugega oddelka vrtca v Ledinah

Šola v Ledinah ima svojo zgodovino s srečnim koncem. Skozi leta delovanja so se borili za svoj obstoj. V njej so zaposleni ljudje s srcem.

Ne tako dolgo nazaj so odprli oddelek vrtca. Mnogi starši so tako rešili problem varstva otrok.

Mladi ljudje si ustvarjajo družine in otrok v Ledinah je veliko. Potrebe so narekovale, da se odpre še oddelek za mlajšo skupino otrok.

Potrebnih je bilo mnogo ur pogovorov, usklajevanj, prostovoljnega dela in finančnih sredstev, da so v januarskem času odprli oddelek RIBIC.

Preberi več.

ZAKORAKALI SMO V NOVO LETO IN ŽE SE PRIPRAVLJAMO NA NOVE DOGODIVŠČINE

Ker pa se zavedamo, da nov letni čas, zima, s seboj prinaša tudi mrzle dneve, smo se odločili, da na šolski vrt postavimo ptičje krmilnice in poskrbimo, da bo tudi pticam v mrzlem času nekoliko lažje.

Preberi več.IMG_3265

 

OPAZOVALNI DAN: PTICE

  1. 12. 2016 so se učenci 1. in 3. razreda, ki sodelujejo s POŠ Ledine , podali na raziskovalno pot. Čeprav jih je zeblo v roke in so imeli lička in nosove rdeče od mraza, jih raziskovalna žilica ni ustavila pri odkrivanju novih znanj.

Znali so prisluhniti zvokom ptic, ki so v tem času še ostale in se gibljejo v bližini naše šolske okolice. Prepoznali so račke, vrabca, kosa in vrano. Z ostalimi se ta dan niso srečali.

Odkrivali so, zakaj jih je ta dan manj kot pred meseci. Svoja spoznanja so narisali, zapisali. Pomagali so si tudi s knjigami, ki so jih prinesli v šolo.

V preteklem tednu so pticam naredili tudi ptičje hišice, takrat so sodelovali tudi nekateri četrtošolci.

Življenje bližnjih ptic bodo raziskovali skozi šolsko leto v različnih letnih časih. Svoja spoznanja bodo prenesli tudi učencem v Ledine.

Pripravile Lidija Hafner, Marjeta Kavčič, Marjetka Benedik


ledine
TUDI V ŠOLSKEM LETU 2016/2017 NADALJUJEMO S SODELOVANJEM S POŠ LEDINE. SKOZI ŠOLSKO LETO NAS BODO SPREMLJALI LETNI ČASI S PRAVLJICAMI – ŽIVALI IN RASTLINE.

Novičke o dogajanju v jeseni 2016

KAR SEJEŠ_TO ŽANJEŠ

 

Sodelovanje s podružnično šolo Ledine

Podružnična šola na vasi je kot »ena velika hiša, ena velika družina, en čudovit razred«.

Na naši šoli, OŠ Škofja Loka- Mesto, sodelujemo z eno izmed takih šol in ponosne smo, da smo z njimi navezali prijateljske odnose.

Preberi več

Vas zanima kaj smo novega doživeli od septembra 2015 do februarja 2016?

Kaj se je dogajalo od marca 2016 do junija 2016?

(Skupno 913 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost