Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

V petek, 3. 2., smo slovenski kulturni praznik na predmetni stopnji obeležili v dveh delih, in sicer najprej 6. in 7., nato pa 8. in 9. razred. Vsak oddelek se je predstavil s svojo točko.

Prireditev za 6. in 7. razred sta povezovala Maruša Panjtar in Jan Primožič. 6.a je uprizoril dramatizacijo ljudske pravljice Trije lovci, 6. b je zapel Kreslinovo Ku ku, 6. c je zaigral odlomek iz Bevkovega Bedaka Pavleka, 6. d pa nam je predstavil, kako je videti pouk o Prešernu. 7. a je v svoj skeč vnesel prvine Zetorja (Ravbarji), Nina Lampret je zapela Kreslinovo (seveda tudi Prešernovo) Vrbo. Pevsko razpoloženi so bili tudi v 7. b, zapeli so belokranjsko ljudsko Zagrebačke frajlice. 7. c in d so bili bolj za igro: 7. c je zaigral ljudsko pravljico Štirje godci, 7. d pa odlomek iz Deklevove Bučke med voli.

Prireditev za 8. in 9. razred sta povezovala Nayee Bizovičar Alhassan in Maks Pipp. V 8. a so nam zaigrali in zaplesali Urško Andreja Rozmana Roze; v 8. b je Lovro Jezeršek, medtem ko je Žana Finžgar na violino zaigrala slovensko narodno Roža tam v vrtu, portretiral Prešerna; v 8. c so uprizorili Prešernovega Apela in čevljarja; 8. d pa je ob klavirski spremljavi Luka Prosena zapel Vilhar/Jenkovo Lipa zelenela je. Devetošolci raje pojejo: 9. a je zapel Dan ljubezni (Pepel in kri), 9. c Bitenčevo Naša četica koraka, 9. d pa slovensko ljudsko Al me boš kaj rada imela. Ne pozabimo na 9. b: po predlogi slovenskih in tujih slikarjev so poustvarili njihovo delo s svojo fotografijo/postavitvijo/ilustracijo.

Tako smo veseli odpeli, odplesali, odigrali in se narisali v počitnice!

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost