Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk

Šolske knjižnice vsako leto v jeseni praznujemo Mednarodni mesec šolskih knjižnic. V Sloveniji ga koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije, ki pripravi nabor različnih idej za dejavnosti, ki jih lahko pripravimo v šolskih knjižnicah. Letos smo na OŠ Škofja Loka-Mesto sodelovali pri nacionalni izmenjavi knjižnih kazalk. Sodelovali smo s četrtim razredom z OŠ Stopiče in knjižničarko Anito Škrbec.

Na naši šoli so knjižne kazalke izdelali učenci 4. b z učiteljico Natašo Pesjak. Učence smo najprej povabili v šolsko knjižnico, kjer so izvedeli vse o poteku projekta in o šoli OŠ Stopiče. Šolo smo poiskali tudi na zemljevidu Slovenije. Nato smo skuhali pravljice s pomočjo knjige Skuhaj mi pravljico (Majda Koren). Učenci so z zanimanjem prisluhnili pravljici, nato pa smo se o njej pogovorili. V nadaljevanju smo se razdelili v skupine. Vsaka skupina je narisala lonec, v katerem bodo skuhali svojo pravljico. Ob ponovnem poslušanju so vanj narisali slišane sestavine posameznega lonca in ob koncu dodali še kakšno svojo. V razredu so potem glede na narisane lonce s sestavinami zapisali svoje pravljice. Sledilo je še izdelovanje knjižnih kazalk. Ob izdelovanju so veliko razmišljali o branju in tako na zadnjo stran kazalk zapisali misli o branju.

Z OŠ Stopiče smo prejeli čudovite knjižne kazalke njihovih četrtošolcev, naši pa so ponosno poslali svoje, saj so se pri pripravi le-teh zelo potrudili. Naj bodo izmenjane knjižne kazalke motivacija za branje četrtošolcev obeh osnovnih šol.

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost