O POUKU NA DALJAVO IN PREŽIVLJANJU EPIDEMIJE

Pozdravljeni. Četudi v teh dneh nismo v pravi šoli, na OŠ Škofja Loka – Mesto še vedno delamo učenci novinarji. Tokrat se oglašam z novicami na temo šolanja na daljavo. 

Preživljanje epidemije je naporno, a vseeno zabavno. Kljub temuda delamo od domasi lahko dni zapolnimo z igranjem, učenjem, dopisovanjem s prijatelji in športom. Zjutraj vstanemo in pojemo zajtrk. Nato se starši včasih odpravijo v službootroci pa v nove šolske prostore –  svoje sobe. Jaz se ob pouku na daljavo kar zabavam, saj mi je večina stvariki se jih učimovšeč. Naš pouk poteka preko videokonferenc na Teamsih, kjer dobivamo naloge in navodila, sledimo razlagi učiteljev in tudi klepetamo s prijateljiMalo manj so mi všeč poskusi, za katere pogosto nimam vseh pripomočkov in potem tekam po hiši in nadlegujem mamo. A vseeno se nekako znajdem tudi pri tem. V času, ko staršev ni doma, se igramo, dolgčas pa nam je dodatno pregnal sneg. Kepali smo se in delali igluje. Športni otroci hodijo tudi v hribe, veliko otrok pa le sedi za računalnikom in igra igrice. Nekateri s tem pretiravajo, zato je pomembno, da skočimo kdaj tudi ven. Jaz sem se na primer naučil skakati s kolebnico, na kar sem zelo ponosen.  

Kadar so starši doma, se z njimi veliko stiskamo in crkljamo, sploh tistiki pogrešamo prijatelje in sošolce. Pri pouku na daljavo je najbolj drugače ravno to – manjka nam osebnega stika. Lepše je, če ti sošolec pomežikne v živo kot po Teamsih. Pogrešamo živahne ulice in polne šolske hodnike.  Zato upamo, da se COVID-19 čimprej konča. 

Novico sem za šolsko spletno stran pripravil petošolec Bor Goličič. 

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost