Dediščina#Razvedrilo#Umetnost, Projektni teden na naši šoli

DEKD in TKD 2019 (28. 9.–12. 10. 2019).

Letošnji naslov Dediščina#Razvedrilo#Umetnost

Izvedli bomo projektni teden na temo Razvedrilo in umetnost, kjer se bodo vsebine prepletale z rednimi urami in dnevi dejavnosti na to temo.

Primerjali bomo življenje in odnose nekoč in danes. Izdelali bomo razglednice in znamke, igrali se bomo stare igre, obiskala nas bo slikarka tetrapleginja, kjer bomo ustvarjali z usti.

V okviru pouka bomo ustvarjali po motivih Ivana Groharja, plesali stare in sodobne plese in brali knjige.

Obiskala nas bo tudi slikarka, ki bo izvedla delavnico. Sodelovali bomo s knjižnico Ivana Tavčarja in brali knjige, opazovali ilustracije.

Izdelali bomo dražgoške kruhke in pripravili razstavo ljudskih umetnostnih obrti.

Spoznavali bomo dediščino domačega kraja z obiskom delavnic na gradu. Udeležili se bomo posebne delavnice vezane na razlago umetniških del in predstavitev umetnikov od srednjega veka do sodobnosti.

Zbirali in opazovali bomo fotografije rastlin nekoč in danes, izdelovali dražgoške in loške kruhke ter jih primerjali med seboj, risali vzorce in izdelali izdelke iz papirja.

Spremljali bomo razvoj umetnosti glasbe in razvedrila skozi posamezna zgodovinska obdobja v slovenski zgodovini, spoznavali bomo pomen obredov za skupnost in se seznanili z nekaterimi.

Srčno vabljeni na razstavo in zaključno prireditev.

V torek, 24. septembra 2019, ob 18. uri vas vabimo v Sokolski dom na odprtje razstave Dediščina mesta. Razstavljajo učenci naše šole (mentorica Maja Reven). več o razstavi

V petek, 11. 10. 2019 ob 9. uri, vas vabimo v Sokolski dom na zaključno prireditev. Nastopali bodo tudi učenci naše šole (dramska skupina Ana Locopolitana, mentorici Kristina Strnad in Barbara Jelenc).

Oglejte si  Koledar dogodkov na škofjeloškem

 

 

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost