Naravoslovni dan v 9. razredu

Danes, 23. 2. 2017 smo imeli učenci devetih razredov naravoslovni dan z naslovom Eko utrinki, ki so ga za nas pripravile učiteljice naravoslovnih predmetov. Čez celoten dan smo zamenjali 4 vsebinsko različne delavnice.

Gospa Pahor nas je kot vedno popeljala v svet kemije. Predstavila nam je dobre in slabe strani plastike v življenju in nas podučila o bio plastiki. Kot pa se za kemijsko delavnico spodobi smo seveda tudi eksperimentirali. S pomočjo učiteljice in navodil ter gospe laborantke smo tako izdelali bio plastiko iz škroba krompirja in koruze. Nad dobljenim smo bili vsi zelo navdušeni. Dobljene rezultate si bomo izmenjali med naslednjo uro kemijo.

IMG_4844

Z gospo Balderman pa smo za začetek na hitro ponovili tematiko bioindikatorjev. Ukvarjali smo se namreč z lišaji, seznanila nas je, da so lišaji pokazatelji onesnaženosti zraka. V preostanku ure smo se odpravili na krajši sprehod za šolo kjer nas je poučila še o popisovanju lišajev z bližnjih dreves. Razdelili smo se v skupine in vsaka je popisala 6 dreves, na koncu delavnice smo se vrnili v šolo, kjer nas je že čakala malica.

IMG_1608

V drugi polovici dneva smo z gospo Peternelj »odplavali« v svet industrijsko predelane hrane, ki ni primerna za uživanje. Po kratkem pogovoru smo se odpravili pripravit nekaj odličnih namazov. Pripravili smo zeliščni, jabolčni in šunkin namaz. Vse skupaj smo na koncu slastno pojedli ter pospravili za seboj.

P1030793

Zadnjo delavnico je organizirala gospa Kalan, pri kateri smo iz odpadnih stvari ustvarjali izjemne izdelke za okrasitev in vsakodnevno uporabo. Nekaj fantov se je povezalo ter s skupnimi močmi naredilo svoj ročni nogomet. Vse delavnice so bile zelo zanimive in poučne.

IMG_4817

Preživeli smo izjemno zanimiv naravoslovni dan, foto-utrinki pa so vam na voljo v galeriji.

Zapisala in fotografirala: Emma Mahmutović, 9. B

 

 

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost