Regijsko FLL tekmovanje na naši šoli

V soboto, 16. 1. 2016 je bilo na naši šoli prvo regijsko FLL tekmovanje v letošnji sezoni 2016 Pot smeti. Pomerilo se je 14 ekip, med njimi tudi naša. Štiri najboljše skupine so se uvrstile na državno tekmovanje, štiri med njimi tudi naša pa v čakalnico za državno tekmovanje, tako kot lansko leto. Dogodek je potekal v šolski telovadnici od 7.30 ure pa do 15.30 ure.

Čestitke naši ekipi Legohrčki (Gal Misson 9. B, Lara Mayland 9. C, Lana Kejžar 9. C, Eva Frelih 9. C, Simon Bukovšek 8. C, Matic Eržen 8. C, Filip Gros 8. D,Sara Čarman 7. A, Matrin Janežič 7. C, Matic Žakelj 5. B, Jakob Razpet 3. A), ki so se na vrednota in projektu timsko zelo dobro odrezali, tudi njihova stojnica je bila zanimiva in oblegana s strani obiskovalcev, to pa tudi zato, ker se je po telovadnici širil vonj po kokicah, ki so jih hrčki pekli in delili. Žal so imeli tehnične težave s spuščanjem robota, tako da niso mogli prikazati tisto, kar so pripravili.

fll99

Robot Game

 

DSC_0151

Vrednote

 

86

Tehnični intervju

 

DSC_0149

Projekt

 

DSC_0184

Skupinska

 

 

Rezultati:

Neposredno v finale so se uvrstili:

RoboSončki, OŠ Koper
[ne:]PREDvidljivi, OŠ Predoslje Kranj
Growing Engineers, prijatelji Dobrova
Blue Stars, Metrel Horjul

Ekipe, ki čakajo rezultate kvalifikacij skupin B in C:

Ekorobotki, OŠ Šentvid Ljubljana
Kavalirji, OŠ Staneta Žagarja Kranj
RoboJenko, OŠ Simona Jenka Kranj
Lego hrčki, OŠ Škofja Loka – Mesto

 

Hvala prostovoljcem, ki so v petek nosili klopi, še posebej  Aleksu Grumu in Jaši Rozmanu iz 6. c razreda, ki sta vse klopi in stole v telovadnici razporedila.

Hvala vsem štirim prostovoljcem, ki so pomagali organizatorjem pri prenosu ocenjevalnih listov in ostalem delu, ter bili na prireditvi ves čas to so bili: Eva Sovinec in Lana Primožič iz 6. c, ter Jakob Malovrh in Leon Gabrovšek iz 8. c.

Hvala dežurnima učiteljicama Andreji Markovič, Katarini Peternelj in kuharicami za odlično kosilo.

Hvala za hitro pospravljanje klopi po prireditvi, Sergeju in Vojku Novaku, skupini Leghorčki, hišnikoma, čistilkam, ravnateljici in ostalim.

 

Več slik na facebook strani FLL

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost