Zaključek BRALNE ZNAČKE

Bralna značkaKnjige moramo prav tako pazljivo

in strastno prebirati,

kakor so jih pazljivo

in strastno napisali.”

(George Elliot)

Tako kot vsako leto, je tudi letos na šoli potekala prireditev za bralno značko. Letos je bralno priznanje osvojilo 588 učencev, od teh, je 29 učencev bralo vseh 9 let in so t.i. zlati bralci.

Ob tej priložnosti nas je obiskal priljubljen slovenski mladinski pisatelj in pesnik, Andrej Rozman Roza, ki je za svoja dela prejel že vrsto nagrad. Med drugim: Humornik – 2009 (za literarne dosežke na področju humorja in satire), Župančičeva nagrada – 2009, Levstikova nagrada – 2009, 1999, Desetnica – 2008, Ježkova nagrada – 2005, Nagrada Bienala ustanove lutkovnih ustvarjalcev Slovenije – 2003, Nagrada Staneta Severja – 1986 (za delo v Gledališču Ane Monro), Zlata ptica – 1984.

Imeli smo dve prireditvi, za razredno in predmetno stopnjo. Tako starejši kot mlajši učenci so g. Rozi prisluhnili z zanimanjem in z nasmehom na obrazu, saj je spravil v smeh še tako resnega učenca.

Bil je zelo zabaven, prijeten in poln humorja, zato se mu zahvaljujemo za polepšano dopoldne v šoli. Dve šolski uri sta hitro minili in poslovil se je, tudi sam zadovoljen z našim prisrčnim sprejemom. Za konec nam je v spominsko knjigo bralne značke napisal: » Po celem svetu hodimo v pižami in s copati, nikomur nič ne jemljemo, pa smo vse bolj bogati, zato ker so na svetu knjige in ker znamo brati.«

Vsem, ki so brali, berejo in bodo še brali, iskreno čestitamo.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost