TEHNIŠKI DAN NA PREDMETNI STOPNJI – IZDELAVA IZDELKOV ZA BAZAR

IMG 2026

 TEHNIŠKI DAN NA PREDMETNI STOPNJI – IZDELAVA IZDELKOV ZA BAZAR 

Novinarke Sara Epih in Inja Blaznik iz 6. d ter Lana Kejžar iz 7. c so skrbno spremljale tehniški dan na razredni stopnji. 

 

 

V torek, 26. 11. 2013, smo imeli tehnični dan. Učenci od 6. do 9. razreda so izdelovali izdelke za dobrodelni bazar, ki bo potekal v torek, 3. 12., v večnamenskem prostoru naše šole.

Najprej smo šle v gospodinjsko učilnico, kjer je nekaj učencev iz 6. a in 6. c razreda peklo piškote, ostali pa so izdelovali snežake.

Idejo za izdelovanje  snežakov je dal g. Staš Mlakar. Učencem se je zdelo, da bo ta dan zabaven.  Ob delu so uživali.  Snežaki so bili izdelani iz krogel iz stiroporja,  ki so jih nabodli na paličke. Manjkalo jim je samo še to, da jih okrasijo.

Peči piškote se jim je zdelo lahko delo. Spekli so jogurtove blazinice, navadne kekse in rogljičke.

Šestošolci iz b razreda so izdelovali voščilnice, kopalno sol in kopalne peneče kroglice.  Ustvarjanje  jih je zabavalo.

Sledil je obisk učilnice za glasbo. V njej so učenci 6. d razreda izdelovali avstralski diderižu, okraske za božično jelko in žogice. Tem je všeč, da je namesto pouka tehniški dan. Zadovoljni so s tem, da ne delajo voščilnic kot vsako leto.

Nato smo se odpravile likovne učilnice, kjer so mladi ustvarjalci iz 7. a  pletli kolebnice in izdelovali okraske iz lesenih obljencev. Idejo za kolebnice je dal Tilen Lajevec. Ob delu so uživali.

V 7. b so izdelovali vizitke, majhne škatlice za piškote in poslikavali so kozarce, v katere bodo doma shranili piškote.  Veseli so bili, da ni bilo pouka, vsi skupaj pa so se odločili, kaj bodo izdelali. Za boljše vzdušje so poslušali glasbo.

V 7. c razredu so delali palčke iz lesa. Idejo za palčke je ponovno dal učitelj g. Bogdan Košak. Material so prinesli od doma, nekaj pa ga je prispeval učitelj. Med delom so bili razdeljeni v 2                   skupini.

Učenci 7. d so izdelovali angelčke, voščilnice ter fantke in punčke. Predloge je dala učiteljica, oni pa so izbirali. Delo se jim ni zdelo težko.

V 8. a so ustvarjali snežne krogle za dekoracijo šole in voščilnice.

8. b razred je izdeloval s pomočjo servetne tehnike. Tako so okrasili kozarce in ščipalke.

Fantje iz 8. so izdelali ptičjo hišico, punce pa so šivale etui za telefon.

V 8.d pa so pridno izdelovali sveče. Delo se jim ni zdelo težko, seveda pa so zadovolnji s tem, kar ustvarjajo.

9. a je izdeloval nakit, voščilnice in adventne venčke.

V 9. b so šivali voščilnice in jih izdelovali še na druge načine, poleg tega pa so še vžigali v kose lesa.

 9. c si je zadal kar nekaj dela, saj so izdelovali krogle iz papirja, šivali voščilnice in pekli piškote za v kozarce.

Učenci 9. d so šivali cofe za božičkovo kapo, izdelovali voščilnice ter darilne vrečke.

Ob 12.50 se je tehnični dan končal in odšli smo dom.   

 

 

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost