Finale ekipna atletika Slovenj Gradec – 4. mesto!

 

DSC 0461 Medium

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

 

V sredo, 9. oktobra 2013, so se dečki osmih in devetih razredov OŠ Škofja Loka – Mesto po zasluženem drugem mestu na področnem tekmovanju iz atletike v Kranju, udeležili državnega tekmovanja, ki je potekalo v Slovenj Gradcu, mestu miru. Pomerili so se v osmih disciplinah, in sicer v suvanju krogle, metu vortexa, skoku v višino, skoku v daljino, teku na 60 metrov, 300 metrov in 1000 metrov ter v štafeti.

Na pot smo se odpravili že zgodaj zjutraj in na cilj prispeli okoli desete ure. Učenci Druge osnovne šole Slovenj Gradec so nas lepo sprejeli ob melodijah harmonike, zapeli pa so tudi slovensko himno.

Na začetku so se učenci zunaj stadiona dobro ogreli na asfaltnih površinah, nato pa so pričeli s tekmovanjem. Najprej je bil na vrsti skok v višino. Pipp Nejc Andrej je dosegel 14. mesto, Pipp Urban pa 16. mesto. Nadaljevali smo s tekom na 60 metrov, kjer sta Kopač Žiga in Domenčič Igor dosegla odlični prvi dve mesti. Sledil je tek na 300 metrov. Rozman Andraž je dosegel 5. mesto, Stojanovič Nik pa 16. mesto. Medtem sta Goljat Andraž in Demšar Matija skakala v daljino in dosegla 9. ter 15. mesto. V metanju vortexa sta se pomerila Dolenc Andrej, ki se je povzpel na 8. mesto in Pokorn Nejc na 14. mesto. Po tem je sledilo suvanje krogle, kjer je Žvokelj Luka dosegel 17., Celestina Lan pa 24. mesto. Nazadnje sta bila na vrsti še tek na 1000 metrov ter štafeta. 1000 metrov sta odtekla Novak Sergej in Guzelj Jaka. Sergej si je prislužil 2., Jaka pa 10. mesto, na štafeti pa so bili učenci naše šole ?.

Kljub odličnim uspehom vsakega posameznika, ki je v tekmovanje vložil veliko truda in napora, nam je stopnička tretjega mesta le za las ušla, zato smo se domov odpravili z doseženim 4. mestom na  državnem prvenstvu za osnovne šole v Sloveniji.

Čestitamo vsem uspešnim športnikom!

                                                                                                                  Pripravila: Maruša Levstek, fotografije: Ajda KošorokDSC 0171 Medium

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost