Jezikovni izlet v Europa Park in Strasbourg, 10. 10.-13. 10. 2013

Fotogalerija:  Strasbourg, oktober 2013

48 učencev se je v zgodnjih nedeljskih urah srečno vrnilo s 3-dnevnega jezikovnega izleta, ki je vključeval obisk Evropa Parka, največjega zabaviščnega parka v Evropi, in ogled Strasbourga, prestolnico francoske pokrajine Alzacije. Na poti smo doživeli marsikaj. Najprej nas je ponoči presenetil sneg v Avstriji, potem obnova avtoceste v Nemčiji, jutranji dež v Franciji in razjasnitev tik pred vhodom v Evropa Park. 6 ur smo sproščali adrenalin na vratolomnih vlakih in občudovali park v slogu noči čarovnic. Buče, okostnjaki, čarovnice …
Lepote Strasbourga sta nam predstavili dve lokalni vodnici, ena v nemškem, druga v francoskem jeziku, pri prevajanju sta pomagali obe naši učiteljici, ga. Guzelj Štajer in ga. Potočnik. Sledila je vožnja z ladjico do Evropskega parlamenta in Evropskega sodišča za človekove pravice, nato pa smo vstopili v drugo najvišjo zgodovinsko zgradbo v Franciji, v znamenito gotsko katedralo sredi mesta. Po prosti urici za nakupovanje z obveznim postankom v McDonald´su smo še razvajali naše brbončice v Muzeju čokolade in se pred nočno vožnjo okrepčali z dunajskimi zrezki in francoskim krompirčkom.

Izredno zadovoljni, polni vtisov in novih izkušenj se vračamo nazaj v šolske klopi. Uspelo nam je uresničiti medjezikovno, medgenearcijsko in celo medlokalno povezovanje. Na izlet so potovali učenci 7., 8. in 9. razredov IP nemšine in IP francoščine, zelo dobro sta se v našo skupino vključila tudi dva učenca iz OŠ Poljane.

Hvala vsem staršem za finančno podporo, ge. Renko in ge. Guzelj Štajer za spremstvo in spodbudo in g. Majniku za brezhibno organizacijo. Predvsem pa se zahvaljujem krasnim učencem, brez njih izlet ne bi uspel v taki meri, kot je.

»If you do not go, you do not have a story!” Mi jo zagotovo imamo!

Katedrala strasbourgEvropa PArk okt. 2013Muzej čokolade

Tanja Potočnik

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost