KAKO V 3. RAZREDU NA OŠ ŠKOFJA LOKA – MESTO RAZISKUJEMO AVTOHTONA SLOVENSKA SEMENA

semeSmo učenci 3. razreda na OŠ Škofja Loka – Mesto. Živimo v času, ko je okrog nas veliko škodljivih stvari. Tudi v hrani so. Želeli smo narediti korak naprej v našem raziskovanju, zato smo bili zelo veseli, ko smo na šolo dobili prava slovenska avtohtona semena in lahko sodelujemo v projektu. Takoj smo se lotili dela in v vseh treh razredih posadili različna semena. Učenci so uživali ob sajenju, opazovanju kalitve, rasti stebla in listov, sedaj že cvetov. Vse to smo naredili v šoli. Čez počitnice bomo lončke  z rastlino odnesli domov in pridno nadaljevali z opazovanjem ter pridno čakali, da nam zrastejo pravi fižoli, ajda, repa, korenje… Nekateri so semena posadili tudi doma na svoj vrt, za katerega morajo skrbeti.

Učiteljice razredničarke bomo poskrbele, da bo delček naših idej prišel tudi do vrat OŠ na Ledinah, saj bomo skupaj z učenci odnesli sadike k njim. Bomo videli, kje bodo semena bolje uspevala?

V želji po napredku in polni košarici novih pridelanih semen, vas lepo pozdravljamo in vam čez čas posredujemo nova spoznanja.

 

Učenci 3. razreda OŠ Škofja Loka – Mesto,

mentorice Simona Podobnik, Marjeta Kavčič, Lidija Hafner

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost