STAVKA

stavka

Zaposleni na OŠ Škofja Loka – Mesto smo se večinsko opredelili za stavko. Na dan stavke, 23. 1. 2013 ob 8. uri, smo imeli zbor delavcev, kjer smo pregledali stavkovne zahteve.

Zelo nas skrbi dejstvo, da slovenska javnost ni seznanjena z vsemi posledicami, ki jih prinašajo vladni ukrepi na področju vzgoje in izobraževanja.

Res je, da bodo v prvi fazi izvrševanja teh ukrepov prizadeti zaposleni v šolstvu. Dolgoročno pa ti ukrepi pomenijo hud padec kakovosti javnega šolstva, kar je očitno tudi v interesu države.

S tem bi se posledično spodbudila rast zasebnega šolstva. To pa pomeni spodbujanje elitizma, saj si bodo tovrstno izobraževanje privoščili le pripadniki višjega sloja.

Dejstvo je, da bodo ukrepi vlade vplivali na kakovost javnega šolstva. Glede na prelomljeno obljubo s strani vlade o ukrepih na področju plač, povračil in drugih prejemkov, ki so bili sprejeti maja 2012, pa se pojavlja vprašanje, če se bo vlada držala dogovorov glede normativov in standardov. V tem primeru smo resnično zaskrbljeni, kakšna usoda čaka javno šolo, ki jo bo obiskovala večina slovenskih otrok.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost