Koncert glasbenikov ob praznovanju 80-letnice naše šole

IMG 6665Koncert odličnih  glasbenikov ob praznovanju  80-letnice naše šole

 V letošnjem letu, ko OŠ Škofja Loka-Mesto praznuje častitljivih  80 let od otvoritve šolske  palače, kot so jo poimenovali ob otvoritvi leta 1932, se je ob njenem jubileju zvrstilo že kar nekaj dogodkov in prireditev.

Galerija slik

 

V okviru praznovanja visokega jubileja  smo v četrtek, 27. septembra v večnamenskem prostoru šole lahko prisluhnili izvrstnemu koncertu glasbenikov – bivših in sedanjih učencev šole in  gostov. K sodelovanju smo povabili glasbenike, ki so v preteklosti gulili šolske klopi v tej stavbi. Na naše veliko veselje se je  vabilu  odzvala  večina povabljenih glasbenikov, ki so vsi po vrsti priznani in uveljavljeni v slovenskem prostoru in izven naših meja. Poznavalcem in nepoznavalcem glasbe so priredili čarobno popoldne.

Koncert smo otvorili z zvočnim posnetkom organista in glasbenega pedagoga Klemena Karlina. Poslušali smo   Preludij v G-duru; Nicolausa Bruhns ki je bil posnet na   Schnitgerjevih orglah v cerkvi sv. Jakoba v Hamburgu.

Kitarist Uroš Rakovec, glasbeni pedagog in ustvarjalec, se nam je predstavil s svojo  avtorsko skladbo Poganjki.

Dvojčici, flavtistka Vesna Jan  Mitrović in pianistka Jasna Jan  Sešek,  sta se nam predstavili z Espressivo za flavto in klavir skladatelja Uroša Kreka.

Gospod Miloš Mlejnik,  nam je na violončelo zaigral skladbo Astorja Piazzolle » Otono Porteno«. Na klavirju ga je spremljal gost iz Avstrije gospod Erwin Kropfitsch.

Kot gostje  so nas razveselili  tudi učenci Denisa Kokalja, ki delujejo pod imenom Al Capone guitar trio. To so mladi kitaristi Matej Likar, Matic Košir in Martin Misson. S simpatičnim nastopom so nas popeljali v dinamične ritme z učiteljevimi priredbami: Andrea’s Swing tune, Cantalupe Island, Kubanski ples in Ragtime.

Iz mlajše generacije smo lahko prisluhnili dvojčicama violinistkama Kaji in Ani Sešek, ki pa še obiskujeta osnovnošolske klopi. Na koncertu sta zaigrali 1. in 2. stavek Sonate št. 5 v e – molu za dve violini solo Jean – Marie Leclair.

Bogat glasbeni program  je zaključil vsestranski glasbenik; tenorist, pianist, čembalist  Aco Biščevič. Ob spremljavi pianista Tilna Bajca nam je zapel Pomlad v moji sobi Andreja Missona in Languir per una bella iz  Rossinijeve opere Italijanka v Alžiru.

Vsi, ki smo bili poslušalci tega izjemnega koncerta, smo si bili edini, da smo doživeli čudovit glasbeni večer. Sami nismo upali pomisliti, zato pa so nam glasbeniki sami izrazili mnenje, da bi tak koncert lahko postal tradicionalen.

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost