Nadarjeni učenci obiskali izkustvene delavnice

 

nadarjeniV sredo, pred enim tednom, smo se s skupino nadarjenih učencev odpravili v Cankarjev dom. Imeli smo delavnico o slumih. Prej nisem vedela, kaj to pomeni, tam pa sem spoznala, da so slumi ulice ali mestne četrti, v katerih živi revno prebivalstvo. Razvijejo se na obrobju velikih mest in ponavadi prerastejo v cela barakarska naselja. Značilna so za azijske, afriške in južnoameriške države, medtem ko jih v Evropi praktično ne poznamo.

Našo delavnico smo začeli tako, da smo šli k nekemu gospodu iz Malezije, ki nam je predstavil življenje revnih ljudi v svoji državi. Prikazal nam je tudi kratek film o tem, kako so ljudje v barakarskih naseljih solidarni med seboj. Nato smo se preselili h gospe iz Afrike. Ta nam je predstavila, kakšne so pri njih šole za revne učence, kako se učijo in podobno.

Na koncu smo si ogledali tudi majhno kartonasto hišico, ki je ponazarjala približno velikost bivalne enote, v kateri prebiva družina, ki živi v slumu. Vse skupaj se mi je zdelo zelo zanimivo, saj sem izvedela precej novih stvari o tem, kako živijo ljudje v drugih, manj bogatih delih sveta. Predvsem pa sem ugotovila, da se meni tukaj prav dobro godi.

Zapisala: Lana Kejžar, 5.c

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost