Zaključna prireditev za bralno značko

IMG_8161Bralna značka je izvirna slovenska oblika dela z mladimi bralci.

Tako kot vsako leto, je tudi letos na šoli potekala prireditev za Bralno značko. Letos je bralno priznanje osvojilo kar 517 učencev ( 1. – 5. razred: 408 učencev in 6. – 9. razred: 109 učencev), od teh je 35 učencev bralo vseh 9 let in so t.i. zlati bralci.

Ob tej priložnosti nas je obiskal eden najbolj priljubljenih mladinskih pisateljev pri nas, Primož Suhodolčan, ki je za svoja dela prejel že vrsto priznanj: knjiga Košarkar naj bo! je po izboru bralcev kar štirikrat zapored dobila priznanje Moja najljubša knjiga, priljubljeni sta tudi zbirki Peter Nos in Pozor pravljice, pa Živalske novice, dobil je Zlato Prežihovo priznanje. Najbolj pomembno pa je, da ga otroci radi berejo.

Imeli smo dve prireditvi, za razredno in predmetno stopnjo. Starejši učenci so Primožu prisluhnili z zanimanjem, najmlajši pa s širokim, glasnim smehom in igrivostjo, saj je Primož »stresal« smešne zgodbe iz svoje mladosti.

Bil je zelo zabaven, prijeten in poln humorja, zato se mu zahvaljujemo za polepšano dopoldne v šoli. Dve šolski uri sta hitro minili in odšel je, tudi sam zadovoljen z našim prisrčnim sprejemom.

Vsem, ki so brali, berejo in bodo še brali, iskreno čestitamo.

Za konec pa še: vsi imamo svoje najljubše knjige. Če pa jih slučajno še kdo med vami nima, pa le pobrskajte po knjižnih policah. Ne bo vam žal!

Galerija slik

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost