Pokaži, kako plešeš

V sredo, 24. 12. 2014, je bil zadnji šolski dan, preden smo odjadrali na novoletne počitnice. Ker pa se je od šole tako težko posloviti, je bila na sporedu prav posebna zaključna prireditev. Tokrat so učenci predstavili svoje plesne veščine. Vsak razred je zastopala manjša zasedba, nekateri, bolj pogumni, pa so se na oder odpravili kar v celoti.

Prve so led prebile tri učenke iz 6. a razreda. Za glasbeno podlago so izbrale pesem Svet je tvoj in jo na odru odlično uprizorile s plesnimi gibi. Že pri naslednji točki pa so se štiri dekleta iz 6. b vrnila k angleškim pesmim, ki so večini izmed nas ljubše. Zavrtele so se na pesem Papi ameriške pevke Jennifer Lopez. Pri angleški glasbi pa je ostal tudi 6. c razred. Večji del razreda se je ob spremljavi cajona odpravil na oder, kjer je presenečal občinstvo vse do zadnjih taktov. Naslov pesmi je bil DNA, pa da ne bo pomote, nastop ni imel nič opraviti z biologijo.

Kot smo že bolj ali manj navajeni, so na oder spet stopila dekleta, in sicer tri učenke iz 7. b. Zaplesale so na pesem Love You Like A Love Song. Prireditev se je nadaljevala in na vrsto je prišel 7. a razred. V zasedbi so spet prevladovala dekleta, manj številčni so bili fantje. Besedilu pesmi Shake It Off so prilagodili koreografijo in jo začinili z lastnimi idejami. Tej točki pa je sledil nastop celotnega 7. c razreda. Ti so »zadžuskali« tako visoko do neba, da nas je kar malo zamikalo, da bi se jim pridružili. Tako številčen na odru pa je bil tudi 7. d razred, ki je pripravil točko, primerno letnemu času, saj so zaplesali na pesem All I Want For Christmas Is You.

S časom so se uskladile tudi učenke 8. a, ki so odpele pesem Last Christmas. Svoj nastop so popestrile z božičkovimi kapami. Na vrsto je prišla edina točka, kjer so nastopali sami fantje, in vse kaže, da so bolj športnega tipa, predstavili so se namreč z zumbo in prirejeno različico makarene. Naslednji je svojo točko odplesal Mitja, učenec 8. c, ki trenira shuffle. Sedaj pa je svojo priložnost dobil tudi preostanek 8. c. Iz zvočnikov je zadonela pesem Harlem Shake in oder je v hipu oživel. Sledil je nastop nekaj deklet in treh fantov iz 8. d, ki so za nastop izbrali trenutno zelo znano pesem All About That Bass.

Potem pa so prišli na vrsto pogumni, starejši in verjetno tudi modrejši deveti razredi. Oder je bil vedno polnejši, vedno več plesalcev se je opogumilo. Začela so dekleta iz 9. b, ki so zaplesala na Čuke. Nadaljeval je 9. c, ki je svojega razrednika pripravil do tega, da je zaplesal z njimi. Pa saj bi bilo že čudno, če ne bi, saj potem se nastopajoči ne bi ujemali z naslovom pesmi – Everybody Dance Now. Nato je bil na vrsti malce manj številen, vendar zato precej izviren 9. d. Nastopila je peščica deklet in približno toliko fantov. Veliko pozornosti si je prislužila garderoba nastopajočih, saj jim ni manjkal niti kopalni plašč. Kot zadnji so nastopili vsi učenci 9. a, ki so se za trenutek vživeli v otroke in zaplesali račke. Njihova točka se je naenkrat prelevila v makareno in tako so ves večnamenski prostor spravili na noge. Ob koncu prireditve je plesala že vsa predmetna stopnja.

Mislim, da smo se tako kar dobro poslovili od lanskega leta, sedaj pa si lahko med počitnicami osvežimo možgane in začnemo novo leto od začetka. Srečno 2015!

Lana Kejžar, 8. c

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost