OSNOVNA ŠOLA ŠKOFJA LOKA-MESTO PRAZNUJE 90 LET 

29. novembra naša šola praznuje svoj rojstni dan. V letošnjem letu je dopolnila častitljivih 90 let. V njeno čast smo od januarja do novembra pripravili devet dogodkov. 

V mesecu januarju smo v časovno kapsulo shranili predmete, zapise in slike, ki bodo zanamce spominjale na življenje v letu 2022. V februarju so petošolci in njihove učiteljice pripravili razstavo likovnih in literarnih izdelkov na temo Naša šola čez 30 let. V marcu je izšlo naše vsakoletno šolsko glasilo Loška medla. Učenci so razmišljali o šoli nekoč, danes in jutri. V šolski knjižnici pa je bila postavljena razstava šolskih glasil, starih učbenikov in predmetov, povezanih z našo šolo. Aprila smo priredili literarno čajanko, na kateri so nekdanji učenci, ki so povezani s svetom književnosti, prebirali svoja dela. Ob tem je izšla tudi priloga Loške medle, v kateri so sedanji in nekateri zdaj že nekdanji učenci objavili svoja dela. V maju smo pripravili koncert, na katerem so zapeli vsi zbori na naši šoli. Istočasno so si obiskovalci lahko ogledali še razstavo portretov nekdanjih osnovnošolskih ravnateljev, ki so jih ustvarili učenci izbirnega predmeta likovno snovanje. Junija se je na igrišču za našo šolo odvila glasbeno aktivna-kulinarična prireditev Stara dama, mlado srce. V septembru je bila na Mestnem trgu postavljena razstava fotografij naše šole nekoč in danes. V oktobru, na dan učiteljev, smo pripravili okroglo mizo s pomenljivim naslovom #dama90, gostili pa smo nekatere nekdanje učence šole.  

Praznovanje smo zaključili s slovesno prireditvijo, ki je bila 25. novembra v Sokolskem domu. Nastopi treh pevskih zborov, otroške folklorne skupine Kamniti most, dramske skupine Ana Locopolitana, šolske plesne skupine in deklamatorjev so bili zelo lepo voščilo naši šoli. Prav posebno voščilo so pripravili tudi zaposleni na šoli, in sicer so zaplesali, kar so si obiskovalci prireditve lahko ogledali v video prispevku.  

Vse najboljše so naši šoli zaželeli tudi povezovalci prireditve, Jure, Nina in Maks: »Draga šola, želimo ti, da kljub častitljivi starosti v tebi še naprej bije mlado srce. Da si prostor, kamor se učenci radi vračamo, se počutimo varno in sprejeto. Da si odprta za vse, ne glede na interese in sposobnosti. Da spodbudiš v nas tisto, kar najbolje znamo in postanemo to, kar si želimo. Da iz malega zraste veliko!« 

Med prireditvijo so si obiskovalci ogledali še video posnetek, ki je nastal prav za to priložnost in je res lepo darilo naši šoli.  

Povezava do posnetka: … 

(Skupno 642 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost