Dobrodelno zbiranje slikanic

Spoštovani učenci, starši, učitelji, dragi prijatelji knjig.

Naši prvošolci z veseljem obiskujejo knjižnico in se veselijo svojih prvih bralnih podvigov. V šoli na Novem svetu si želijo obogatiti knjižne kotičke s slikanicami in poučnimi knjigami. Otroci bi tako lahko med prostim časom ali pa tudi med poukom prebirali knjige, se o njih pogovarjali, nabirali nova znanja in si bogatili besedni zaklad. V knjižnici smo se odločili, da jim bomo pri uresničitvi želje pomagali v sodelovanju z vami, zato bomo od 21. novembra do 1. decembra 2022 zbirali slikanice in otroške poučne knjige. Vabljeni, da pobrskate po domačih knjižnih policah – morda ste knjigo prebrali samo enkrat in je ne potrebujete več, morda imate doma dve enaki ali pa se ji lahko preprosto odpoveste in jo podarite, lahko ste le dobrodelni, vse šteje …

Veseli bomo tudi starih otroških revij, kot so Cicido, Ciciban, Moj planet, National Geographic – Junior. To so namreč revije, ki pritegnejo mlade oči.

Na dan bazarja, 1. 12. 2022, si boste vse zbrane knjige lahko ogledali v šolski knjižnici, kjer jih bomo razstavili, nato pa bodo obogatile knjižne kotičke prvošolcev na Novem svetu.

V času bazarja si boste v knjižnici lahko izposodili tudi zavite pakete knjig, ki smo jih poimenovali BRALNI BRLOG (za predmetno stopnjo) in BRALNI BRLOGEK (za razredno stopnjo). Če ste pozabili, kje se skriva BRALNI BRLOG na naši šoli, stopite do knjižnice in se pred vrati malo razglejte ter preverite brlogarsko ponudbo.

S paketki presenečenja vam želiva knjižničarki popestriti dolge večere in prihajajoče praznike.

LOKACIJA ZBIRANJA: šolska knjižnica.
KDAJ: vsak dan do 1. 12. 2022.

Za vaše sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujeva in pošiljava lep pozdrav iz šolske knjižnice.

Mateja Gartner in Barbara Tušek, Mateja Istenič,
knjižničarki na OŠ Škofja Loka-Mesto Ravnateljica

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost