PEŠBUS TUDI V LETOŠNJEM ŠOLSKEM LETU

PEŠBUS je organizirano spremstvo otrok na poti v šolo. Otroci uživajo v sprehodu z drugimi otroki in odrasle osebe (spremljevalca), starši pa niso več obremenjeni z jutranjim razvažanjem. Ima določene postaje in vozni red, torej deluje kot šolski avtobus, le da se ne premika na kolesih, temveč z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo.  

Akcijo PEŠBUS bomo na šoli izvajali od 13. do 17. septembra 2021. Vanj se lahko vključijo učenci 1. in 2. razreda, če bo prostor pa tudi učenci 3. razreda.  

PREDVIDENE PROGE: 

  1. Tavčarjeva ulica – Nad Plevno – Potočnikova ulica – Kamnitnik – šola – Novi Svet 
  1. Pod Plevno – Stara cesta – Koširjeva cesta – Zdravstveni dom – šola – Novi Svet   
  1. Puštal – Spodnji trg – Mestni trg – šola – Novi Svet   
  1. Poljanska cesta – Grajska pot – Kopališka ulica – Mestni trg – šola – Novi Svet 
  1. Cesta Talcev – Groharjevo naselje – Partizanska cesta – Šolska ulica – šola – Novi Svet  

STARŠE, njihove sorodnike, sosede ali znance vabimo, da se PRIJAVITE kot spremljevalci. Celotna izvedba je namreč odvisna od zadostnega števila spremljevalcev. 

Obe prijavnici (prijava otroka, prijava spremljevalca) najdete na spletni strani šole, oddajte jih razrednikom ali v tajništvo do vključno PONEDELJKA, 6. 9. 2021. 

Starši, ki (bo)ste otroke prijavili na PEŠBUS, boste pravočasno seznanjeni o podrobnostih. Vse dodatne informacije dobite pri koordinatorki akcije: ema.koplan@ossklm.si 

Pešbus – Prijava otroka 2021 (1)

Pešbus – Prijava in izjava za spremljevalce 2021

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost