1. šolski dan – NOVO

Začetek pouka v torek, 1. 9. 2020, načrtujemo za vse učence v šoli. V šolo lahko vstopajo samo zdrave osebe (učenci, zaposleni oz. obiskovalci).

V skladu s priporočili NIJZ z dne 28. 8. 2020 popoldan prvi teden pouka v skupnih prostorih zaposleni, učenci, učenke in obiskovalci, obiskovalke uporabljamo maske oziroma drugo zaščito za predel nosu in ust.

Prvi šolski dan bo namenjen seznanjanju z navodili in priporočili povezanimi z varnim prihodom v šolo in odhodom iz nje, informacijam o organizaciji pouka in posredovanju pomembnih informacij, ki so pomembne za izvajanje pouka v novem šolskem letu. Del dneva bo potekal pouk po urniku.

Učenci 1. razreda boste prišli v šolo po posameznih oddelkih:

1. a ob 9.30, 1. b ob 10.30 in 11.30. Ob prihodu vas bo v večnamenskem prostoru šole na Novem svetu nagovorila ravnateljica. Po uvodnem pozdravu boste učenci v spremstvu učiteljic odšli v učilnico, staršem pa bo ravnateljica posredovala pomembne informacije v zvezi z organizacijo pouka. Učenci pridete v šolo s šolsko torbo in mapo, starši pa si bodo morali za vstop v šolo nadeti maske. Otroke bodo prevzeli eno uro po prihodu na terasi oddelka, z igrišča.

Učenci 2., 3., 4., 6. in 8. razreda začnete s poukom ob 8.20.

Učenci 5., 7. in 9. razreda pričnete s poukom ob 8.40.

Učenci vozači 5., 7. in 9. razreda počakajo v večnamenskem prostoru.

Učenci 2. in 3. razreda končate s poukom ob 12.00, učenci od 4. do 9. razreda pa ob 12.50. S seboj prinesite copate in šolske potrebščine za predmete po urniku, 1. in 2. razred v skladu z obvestilom, ki ste ga prejeli po navadni pošti.

Urnik za učence od 2. do 5. razreda
Urnik za učence od 6. do 9. razreda

Učenci 3., 4., 5., 7., 8. in 9. razreda imate prvi dve uri pouk v matičnih učilnicah skupaj z razrednikom, nato sledi pouk po urniku.

Učenci 6. razreda imate prve tri ure pouk v matičnih učilnicah skupaj z razrednikom, nato sledi pouk po urniku.

Učenci vstopate v šolo pri različnih vhodih, ki bodo tudi označeni:

  • garderoba RS (V stran šole) vhod za učence 4. in 5. razreda
  • AVLA (glavni vhod) vhod za učence 2. in 6. razreda,
  • garderoba PS (Z stran šole) vhod za učence 7. – 9. razreda,
  • telovadnica (S stran šole) vhod za učence 3. razreda,
  • glavni vhod v stavbo na Novem Svetu: vhod za učence 1. in 2. b razreda.

Pri vstopu v šolo je obvezno razkuževanje oz. umivanje rok, tu se ne preobuvate in ne odlagate garderobe. Preobujete se pred matično učilnico, kamor vstopate v copatih.

Ob vstopu v šolo in v skupnih prostorih je obvezna uporaba mask tudi za učence od 1. do 9. r.

Ta dan kombiji in avtobusi odpeljejo po prilagojenem voznem redu, objavljenem v četrtek, 27. 8. 2020, na oglasni deski pred šolo in na spletni strani šole. Za učence vozače je 5. šolsko uro organizirano varstvo vozačev. Na šolskih prevozih je OBVEZNA uporaba mask.

Po končanem pouku bo organizirano podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda do 15.30.

Prvi dan pouka na šoli ni organiziranega jutranjega varstva.

Vodstvo šole in vsi strokovni delavci želimo vsem učencem uspešen začetek šolskega leta.

(Skupno 2.145 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost