KULTURNO POPOLDNE V ŠOLSKI KNJIŽNICI: GOSTILI SMO ANDREJA ROZMANA – ROZO

V torek 14. 5. ob 16. 30 smo na kulturnem popoldnevu v šolski knjižnici pod marelami gostili prav posebnega gosta. Z nami je bil eden najizvirnejših, najbolj vsestranskih ter najboljših sodobnih ustvarjalcev za otroke in odrasle pri nas gospod Andrej Rozman – Roza.

Kulturno popoldne so v sodelovanju s knjižničarko Barbaro Tušek pripravili učenci 3. d s svojo razredničarko gospo Lidijo Hafner. Šola se je v letošnjem šolskem letu vključila v program Povabimo besedo 2019, ki ga pripravlja Društvo slovenskih pisateljev, financira pa Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Učenci so se na kulturno popoldne pripravljali zelo zavzeto – skozi branje njegovih del so spoznali avtorja in njegovo delo. Pod peresi učencev so nastale nove pravljice, zgodbice, pesmice, stripi, različne ilustracije, vsak učenec je izdelal svoj kamen modrosti. Ob pomoči učencev 9. razredov in učiteljice gospe Maje Reven so nastale marele, ki so krasile šolsko knjižnico in igriva škatla, ki so jo učenci za spomin podarili gostu. Učenci so gostu zarepali njegovo pesem Mleko, zaigrali odlomek iz Kamna modrosti, prebirali so svoje zgodbice, pesmice in razmišljanja, na koncu so zapeli še Žuželčji žur, obenem pa so bili pravi novinarji. Postavljali so raznolika vprašanja, ki so presenetila še tako zgovornega gosta kot je Andrej Rozman – Roza. Ob koncu prireditve sta sledili dve poslastici. Andrej Rozman – Roza je interpretiral svoje pesmi in postavil nekaj težkih ugank, ki so jih učenci z lahkoto strli. Okušalne brbončice so bile vesele peciva, ki so ga pripravili starši, postregli pa učenci 3. d.

Prireditev so učenci izpeljali čisto sami in s tem presenetili še Andreja Rozmana – Rozo, ki je v knjigo vtisov ob koncu prireditve takole zapisal: »Zelo lepo in zabavno so pripravili otroci tole srečanje, da se moram res zahvaliti vsem, ki jih vzgajajo v take ljubitelje in ljubiteljice besed in domišljije.«

(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost