Tedni pisanja z roko v OPB

V času od 21. 1. do 8. 2. smo tudi v podaljšanem bivanju dali velik poudarek na pomen pisanja z roko. Izpeljalo se je veliko aktivnosti, ki so se razlikovale glede na starostno skupino.

V prvih razredih smo se predvsem pogovarjali zakaj se učimo pisati oz. kaj bi bilo, če ne bi znali. Učenci v prvih razredih se zelo veselijo spoznati vse črke. Skupaj smo naredili plakate z najljubšimi besedami. Od 1. do 3. razreda so učenci barvali pobarvanke z risanimi junaki, zraven pa so zapisali besede, povedi ali zgodbico. Tako so nastale majhne knjižice.

V drugem razredu so iz učencem zanimivih knjig izpisovali zanimive podatke. Na podlagi napisanega so učenci sestavili svoj kviz. Opisovali so svoje domače ali najljubše živali in jih tudi ilustrirali. Vse skupaj so povezali v razredno enciklopedijo o živalih. Nastajale so tudi razredne zgodbe na velikem plakatu, kamor so vsak dan zapisali kakšno poved.

V tretjih razredih so prav tako izdelovali razne plakate in na podlagi izvlečenih besed tvorili zanimive zgodbe.

Druga triada je v podaljšanem bivanju podrobneje spoznala pisateljico in pesnico Svetlano Makarovič, katero so spoznavali tudi pri pouku ter športnika Antona Kosmača, ki je bil lansko leto gost na Olimpizmu. Za oba so učenci skrbno pripravili vprašanja in ročno napisali pismo. Na odgovor še čakajo. 🙂

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost