Spoznajte poklice – vabilo na dan odprtih vrat, 29. 11. 2018

Dan odprtih vrat je enodnevni dogodek, ko bodo prijavljena slovenska podjetja odprla svoja vrata in obiskovalcem predstavila delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.

Potekal bo 29. novembra 2018 ob 16.30 uri.

Pobudnik Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva je Gospodarska zbornica Slovenije. Pobuda je nastala na podlagi povratnih informacij podjetij o izzivih, s katerimi se srečujejo pri kadrovanju. Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje.

Tokratni dogodek je namenjen šolski mladini v zadnji triadi osnovne šole, njihovim staršem, svetovalnim delavcem in učiteljem, kakor tudi srednješolcem – gimnazijcem.

Zakaj Dan odprtih vrat za šolsko mladino?

Poklicev ne poznajo dovolj dobro, še posebej ne tistih, ki so njihovim očem bolj skriti, zato je zbiranje informacij izjemnega pomena. Že tradicionalno se mladi redkeje odločajo za poklicno oz. naravoslovno tehnično izobraževanje. Dan odprtih vrat je namenjen prav temu, da te poklice približamo učencem in dijakom zaključnih razredov.

Zakaj vključujejo tudi starše in zakaj v popoldanskem času?

Ker igrajo starši pomembno vlogo pri poklicnem odločanju svojih otrok, pogosto pa nimajo dovolj informacij o poklicih, pogojih dela, trgu dela ali pa imajo nepravilne predstave o t. i. tehničnih poklicih.

 Prijave na dogodek

Prijave za obisk podjetij se odprejo 12. novembra 2018 in so odprte do zapolnitve mest v podjetjih.

Več informacij o dogodku in katera podjetja so na voljo za obisk najdete na:

www.odkrijsvojtalent.si

 

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost