Zbiralna akcija telefonov in polnilcev

Rotary klub in Zveza prijateljev mladine sta 21. marca pričela z dobrodelno-ekološkim projektom »Halo, si za to?«. Vanj se vključuje tudi naša šola. Glavna dejavnost projekta za vključene šole je zbiranje odsluženh mobilnih telefonov, polnilcev in baterij.

Vse zbrane telefone in polnilce, bo odkupilo podjetje Aurenis d.o. o., del sredstev bo namenjenih otrokom iz socialno šibkih družin. 10% sredstev od mobilnih telefonov in polnilcev, ki jih bomo zbrali, bo nakazano nazaj naši šoli. Najuspešnejše šole se bodo potegovale še za aktraktivne dodatne nagrade, ki jih bodo podarili tistim šolam, ki bodo zbrale največ odsluženih telefonov glede na število učencev.

Zbiramo torej vse tiste telefone in polnilce, ki se nam valjajo po predalih in ne vemo dobro, kaj bi z njimi. Zdaj je priložnost, da jih varno in koristno odstranimo. »Halo, ste za to?« Vabimo vse, da pobrskate doma, pri sosedih, prijateljih ter odslužene mobilne telefone in polnilce prinesete v šolo ter jih oddate v za ta namen pripravljene škatle, ki že čakajo v avli šole. Akcija bo trajala do 22. 4. 2016.

Zapisala Nina Oman

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost