FLL (first lego league), nova ID na naši šoli, sponzor LTH Castings

Na šoli smo s pomočjo sponzorja LTH Casting učencem naše šole omogočili ID (interesno dejavnost). FIRST® LEGO® League (FLL – firstlegoleague.org) je mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki otroke in najstnike motivira in navdušuje za raziskovanje, učenje, ekperimentiranje, sodelovanje.  Tekmovanje FLL se je začelo v Združenih državah Amerike in se od tedaj razširilo v 70 držav sveta (sezona 2013). Zasnovano je na aktualnih problemih sodobnega časa. Vsako leto se razpiše nova tema tekmovanja. V Sloveniji se je na to tekmovanje mogoče prijaviti od 2011 (fll.si). Letos je v Sloveniji prijavljenih 40 skupin.

Tekmovalne kategorije so:

kategorije

1. CORE VALUES – VREDNOTE

Tu se ocenjuje homogenost skupine. Ekipa more obravnavati drug drugega s spoštovanjem in prijaznostjo. Ekipa se na tekmovanju spopada s socialnimi veščinami, ki jih more rešiti kot skupina (npr. vseh 10 v skuipni stoji na rjuhi, kako bi jo obrnili na drugo smer, ne da bi stopili na tla?) Skupno vodilo je: Prijazna strokovnost

2. ROBOT GAME – TEKMA ROBOTOV NA MIZI IN TEHNIČNI INTERVJU

Robot mora v 2,5 minut avtomatizirano opraviti 10 nalog (misij) na mizi (FLL polju). Vsaka naloga se točkuje drugače. Pri tehničnem intervjuju pa učenci opišejo kako so izdelali robota in kaj zmore.

3. PROJCT – PROJEKT (Ves svet je učilnica)

Pri projektu se ekipa ukvarja z raziskovalno nalogo, kakšna je prihodnost učenja. Ekipa določi temo in si postavi problem, vprašanje ter na njega išče rešitve. Pri iskanju rešitev se zateče k strokovnjakom in jih vključi v svoj projekt. Svoje vprašanje in inovativno rešitev predstavijo tudi javnosti na različne načine (izdelajo spletno stran, facebook stran, se pojavijo v drugih medijih (TV, radio …). Na tekmovanju imajo časa 5 minut, da predstavijo svoje vprašanje in inovativno rešitev na temo kakšna je prihodnost učenja v v predstavitvi predstavijo različne vrste, ki so jih uporabili in kaj so se s tem naučili. Svojo rešitev lahko rešijo tudi s pomočjo gradnikov Lego Mindstorm. Skupina ima na tekmovanju tudi svojo stojnico s to tematiko.

Letošnji razpis:

Učenci bodo sestavljali in programirali avtonomnega robota, ki bo na tekmi robotov reševal številne misije – naloge. Letošnja tema 2014/ 2015  je : “Ves svet je učilnica” , “Učenje brez meja”,  Kakšna je prihodnost učenja?

WORLD-CLASS

Naša ekipa:

Ekipo za tekmovanje sestavlja deset učencev in učenk starih od 9. do 16 let. Naši skupini sta se poleg desetih pridružila tudi dva pripravnika iz 3. razreda.

9. c: Jan, Andraž,
9.b: Nejc, Ajda
8. c: Lara Mayland
7. c in d: Simon, Jakob, Matic, Filip
4. b: Matic Žakelj
3. a: Tim, Tilen

Kaj potrebujemo?

Lego Mindstorms EV3 z napajanjem, prenosne računalnike, internetni dostop in mizo za trening.

LeeHutchinson_Mindstorms_EV3_Review_01

Video predstavitev Lego Mindstorma EV3, kaj vse se da po načrtih iz njega sestavit in sprogramirati http://www.youtube.com/watch?v=Unjiv0oBcV0

Naši sponzorji:

LTH Castings in OŠ Škofja Loka-Mesto.

Povezave povezane s projektom:

Zastopnik za tekmovanje FLL za slovenijo, Bistra glavca, http://www.fll.si/ Glavna spletna stran tekmovanja FLL, http://www.firstlegoleague.org/

PODROBNOSTI ZA ČLANE EKIPE >>>

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost