Božično-novoletni bazar

Bazar 13Naša že tradicionalna prireditev je letos deveta po vrsti. Ustvarjalne ideje naših učiteljev, učencev, staršev in ostalih se izkazujejo v unikatnih izdelkih.

Na bazar smo se  pripravljali skrbno in dalj časa. Ustvarjalne delavnice so potekale tako v času rednega pouka, v oddelkih podaljšanega bivanja in likovnega pouka ter ob dnevu dejavnosti. S popoldanskimi delavnicami pa smo k izdelovanju vključili tudi zunanje udeležence (starše, sorodnike, prijatelje, znance… )

Odigrani sta bili tudi dve predstavi Bela kapica. Mentorica in učiteljica slovenščine in francoščine Tanja Potočnik je povedala: »Ideja za Belo kapico se je porodila lansko zimo, ko sem svojima otrokoma brala pravljico Mojiceje Podgoršek: Naj sneži. Ker je v njej veliko oseb, sem si že takrat zamislila, da bi pravljico lahko kdaj priredila za oder s svojimi učenci. V 6. a smo lansko leto že izvedli dramske urice v okviru pouka; in učenci so blazno uživali. Tudi nove talente smo odkrili. Zato sem letos možnost nastopanja najprej ponudila njim. Seveda so bili takoj za;  tako v igrici nastopa kar enajst učencev. Devet je igralcev, ena učenka poje aktualne božične pesmi (s tleskanjem in ploskanjem jo spremljajo ostali), učenka pripovedovalka  jo spremlja na triangelu in zvončkih. Med vajami so svoj delež prispevali tudi učenci z improvizacijo in svojimi “odbitimi” idejami. Besedilo sem priredila, da je pravljica malo bolj zabavna. Pri sceni mi je pomagala Maja Reven, vse ostalo je moje delo.

Letos je  istočasno potekal tudi sejem knjig in družabnih iger v knjižnici. Učenci so v zameno za igro ali knjigo prejeli kuponček, s katerim so lahko kupili novo igro ali novo knjigo. Zbralo se je okrog 300 knjig in 70 iger.

Bazar smo obogatili tudi z gostinsko ponudbo, saj so se učenci gospodinjskih izbirnih predmetov preizkusili v pripravi kolačkov in vroče čokolade.

Denar je bil v celoti namenjen za polnitev šolskega sklada. Le-ta financira dejavnosti posameznega razreda ali oddelka, ki niso sestavina izobraževalnega programa (nadstandardne dejavnosti), financira se nakup nadstandardne opreme, precejšen del teh sredstev pa se nameni učencem iz socialno šibkih družin, da se le-ti lahko udeležijo šol v naravi, naravoslovnega tabora, dni dejavnosti, tečaja plavanja, …  Vsako leto več učencem, iz socialno šibkih družin, se iz sredstev šolskega sklada v celoti ali polovično financira tudi šolsko kosilo.

Zbrali smo okrog 3700 €.

Zahvaliti se želimo vsem donatorjem za pomoč pri izdelavi izdelkov in donaciji materiala zanje, kakor tudi staršem, učencem in zaposlenim.

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost