Varčevanje z ernergijo, EVŠ, U4energy, Locare

Projekt v šolskem letu 2011/2012

      1

V šolskem letu 2011/2012 smo se vključili v projekt LoCaRe, kjer se s skupino učencev iz 7. d ukvarjamo z varčevanjem z energijo na naši šoli. Tudi letos se bomo ukvarjali z varčevanjem in ozaveščanjem učencev in zaposlenih na naši šoli glede ustrezne rabe energije. Poleg električne energije smo si za letošnje šolsko leto zadali, da bomo poskušali kaj več postoriti na temo varčevanja pri ogrevanju naše šole.

Učenci 7. d so : Nina, Nika, Ema, Matej, Katarina in Zala.

2

 O projektu v šolskem letu 2010/2011

Spletno stran EUR (energijsko učinkovita ravnanje) na OŠ Škofja Loka-Mesto smo ustvarili januarja 2010, v času prijave na vseevropski projekt U4energy.

V šolskem letu 2010/11 smo se vključili v natečaj U4energy, ki je namenjem boljši uporabni energije oz. varčevanju z njo. S sodelovanjem v projektu smo si prislužili termografijo naše šole, s katero smo ugotovili kje imamo največje toplotne izgube.

Video posnetek in galerijo slik iz termografije naše šole v novembru 2011 si lahkopreberete na naši strani.

 

3

 

Ker želimo o učinkoviti rabi na naši šoli govoriti tudi v prihodnje, ko se bo projekt U4energy, ki je dvoletni projekt tudi končal smo se odločili da ga poimenujemo EUR in pri tem poleg energije govorimo tudi o življenskem stilu, prehrani in odpadkih.

 

4

 

V šolskem letu 2009/2010 smo se udeležili v projekt EVŠ (energijsko varčna šola), kjer smo imeli cilj zmanjšati porabo električne energije na šoli.

 

5

 

To nam je tudi uspelo, saj smo v novembru 2010 od organizatorja projetkta Gen-energije izvedeli, da smo privarčevali v tem letu največ od vseh prijavljenih in tako privarčevali 12,5 MWh, za kar smo dobili denarno nagrado 720 eurov.

V decembru 2010 smo na šoli v vseh razredih v času razrednih ur (geslo razredneure3) izvajali elektronsko anketo, kjer smo učence spraševali tudi o njihovih njihovi uporabi IKT (informacijsko komunikacijske tehnologije).

 

Od leta 2010 smo tudi Zdrava šola, ki jo vodi učiteljica biologije in gospodinjstva Mojce Kalan.

 

6

 

O nas

Projekt EVŠ in projekt U4energy vodimo: ravnateljica Doris Kužel, učitelj fizike in tehnike Matjaž Pintarič in učiteljica matematike in fizike Helena Bergant.

Projekt zdrava šola vodi: učiteljica biologije Mojca Kalan

Projekt shema sadja vodi: učiteljica Katarina Peternelj

Ločevanje odpadkov na naši šoli spremlja: učiteljica matematike Milena Cerovski

 

7

 

Za spletno stran in novičke na njej skrbi novinarski krožek na naši šoli, ki ga vodi učiteljica slovenskega pouka Jerneja Renko, učenci novinarji iz terena pa so: Jan Kafol, Luka Žvokalj in Ana Štritof.

 

Seveda pa noben projekt ne uspe, če za to ne poskrbimo vsi, delavci in obiskovalci na šoli.

 

 

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost