Aiesec, april 2007

Aiesec je mednarodna, neprofitna, nepolitična, študentsko vodena in neodvisna izobraževalna organizacija. Glavni cilj projekta je prispevati k odkrivanju in razvoju potenciala mladih po celem svetu. Slovenija se je z vstopom v Evropsko unijo odprla svetu, zato prihaja do nesprejemanja drugačnosti med starejšimi in med mladimi.

galerija slik

doc  recepti

+

Študentska organizacija Aiesec Kranj je začela s tem projektom že lani. V letošnjem šolskem letu je priskrbela šest mednarodnih študentov iz različnih delov sveta. Študente je razporedila po različnih šolah in vrtcih po Gorenjski. Imajo poln delovnik (8 ur na dan). V Sloveniji bodo prisotni v mesecu aprilu in maju.

Na OŠ Škofja Loka-Mesto je prišla študentka Umah Jacobs iz Indije. Koordinatorici tega projekta sta Elizabeta Proj in Barbara Šolar.
V tem času bo prisostvovala pri pouku in drugih dejavnostih, ki se bodo odvijale na šoli. Pripravila pa bo tudi predstavitev za učence o svoji domovini, kulturi, običajih …

Vsi študentje, ki so prišli v Slovenijo pa bodo pripravili globalno vas (Global Village), kjer se bodo predstavili javnosti s svojo kulturo, tradicionalno hrano, pijačo in tradicionalnimi oblačil.
Globalna vas bo na naši šoli v sklopu prireditve JEZIKAMO JEZIKE v četrtek, 19. 4. 2007, ob 18. uri v večnamenskem prostoru.

 

CILJI PROJEKTA

  • Omogočiti mladim razne učne aktivnosti (delavnice, delovne skupine …), ki bodo pripomogle k razvoju socialno odgovornega vedenja mladih.
  • Mladim ponuditi možnost odprte diskusije o kulturnem razumevanju in deliti izkušnje s študenti z različno realnostjo, zgodovino in kulturo.
  • Povečati možnost za preprečevanje kulturnih konfliktov preko mednarodnih izkušenj in novo pridobljenih znanj.
  • Osvetliti mlade o problemih v njihovem okolju na področju kulturnega razumevanja.
  • Omogočiti povezavo na področju reševanja problematike med vsemi izobraževalnimi ustanovami.
  • Evalvirati rezultate projekta skupaj s strokovnjaki s tega področja.

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost