Ob začetku šolskega leta

Učenje je kot veslanje proti toku – če ne napreduješ, greš nazaj.

(Kitajski pregovor)

Drage učenke, dragi učenci,

prvi september je pred vrati in z njim vstopamo v novo šolsko leto 2022/2023. Pred vami so novi izzivi in nova pričakovanja. Želim vam, da bi vsak dan naredili nekaj dobrega zase, da bi napredovali v znanju ter hkrati skrbeli za svoje telo in dobro počutje. Verjamem, da boste v življenje in delo na šoli prispevali polno mero dobre volje, veselja, ljubezni in potrpljenja. S tem boste bogatili sebe, drug drugega in nas odrasle. Pomagajte pa tudi tistim, ki jim bo na tej poti morda rahlo zastal korak. S tem jim boste dali vedeti, da ste vsi del skupnosti, ki se imenuje Osnovna šola Škofja Loka-Mesto. Odgovorno učno delo in odgovorno obnašanje v šoli prinašata dobre rezultate ter korektne in prijetne medsebojne odnose.

Spoštovani starši,

mnogokrat poudarjamo, da je največja moč učiteljev in staršev v zgledu, ki ga dajemo otroku. S tem vsi prevzemamo veliko odgovornost za njegovo vzgojo in izobraževanje. Prav je, da si to odgovornost porazdelimo in da v tem procesu vsak od nas prispeva največ, kar lahko. Zagotovimo mladim, da si na poti učenja in druženja z nami pridobijo pozitivno podobo o sebi, pozitiven odnos do učenja in življenja nasploh. S tem »rastemo skupaj v znanju in spoštovanju« ter ostajamo mladi v srcu.

Povežimo torej naša srca, glave in roke ter s sinergijo vsega dobrega pomagajmo mladim generacijam oblikovati mirno, lepo in uspešno prihodnost.

Vsem skupaj želim prijetno in uspešno šolsko leto.

V prilogi pa vas nagovarjata minister za izobraževanje in minister za zdravje. Obvestilo staršem_MIZŠ

Mateja Istenič,
ravnateljica

(Skupno 360 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost