Medijski krožek na RTV Slovenija

Na sceni z voditeljema in gostjo Evo Boto.

V nedeljo, 27. 3. 2022, smo se člani medijskega krožka z vlakom odpeljali v Ljubljano. Ker smo bili prezgodnji, smo si privoščili sladoled ob Ljubljanici, nato pa smo se odpravili do RTV hiše. Animator občinstva Jaka nam je pokazal nekaj studiev, prostor za masko, skladišče s scenami, režijo in sobo za upravljanje s studijskimi lučmi. Ko smo končali z ogledom, nas je odpeljal v studio, kjer snemajo oddajo Nedeljsko popoldne.

Že na začetku smo srečali voditelja Bernardo Žarn in Jožeta Robežnika. Snemanje se je začelo ob 17.30. Glavna gosta in tekmovalca v zabavnih igrah sta bila Gašper Bergant in Žan Papič. Ostali sodelujoči gostje so bili: smučarski skakalki Špela Rogelj in Nika Križnar, pevka Eva Boto in glasbeni duo LUMA.

Zdelo se nam je zanimivo, kako nastaja oddaja v zakulisju in kako majhni so studii v primerjavi s tem, kar vidimo na televiziji. Med oglasi, prispevki in ob koncu oddaje smo se z gosti in voditeljema lahko tudi slikali. Dan smo končali z večerjo v McDonald’su in se z vlakom odpeljali nazaj domov.

Bilo je nad našimi pričakovanji, saj še nikoli nismo tako v živo spremljali snemanja razvedrilne oddaje.

Zapisala: Lina Musek in Jure Habicht Zupan

(Skupno 368 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost