Akcija PISANJE Z ROKO

Tudi letos je na šoli potekala akcija Pisanje z roko, ko smo se učenci in delavci šole ozaveščali o pomenu pisanja z roko. Akcija je potekala od 20. januarja do 7. februarja.

Letošnji naslov dnevov pisanja z roko na naši šoli je bil Od praznika do praznika. Učenci so zbirali kuharske recepte za jedi, ki so aktualne od božiča do velike noči, zanimale so nas predvsem postne jedi. Učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane pa bodo kasneje izbrali nekaj receptov in jih preizkusili ter dali v pokušino.

Zbrali smo  vse podpise učencev in delavcev šole ter jih razstavili in tako videli, kdo vse preživlja dobršen del dneva na Šolski ulici 1 in Novem svetu 18 v Škofji Loki.

Nekateri učenci so se želeli pogovarjati o učenju in so namesto receptov pisali plakate o načinih učenja in jih tudi predstavili.

Petošolci so pisali reklame za prebrano knjigo, s čimer so poleg pisanja želeli promovirati tudi branje dobrih knjig. Četrtošolci pa so se preizkusili v pisanju ugank.

Domišljija nima meja, zato so nekateri ustvarjali ob poeziji in nastale so prave umetnine – stripi Turjaška Rozamunda, nove pesmi z naslovom Šolarska…  Mlajši učenci pa so Prešernov dan nadgradili še s skupaj zapisano pesmijo Lipica.

FOTOUTRINKI:

Slika 1: Podpisi učencev in delavcev naše šole

Slika 2: “Vsi smo del našega razreda in del naše šole.”

Slika 3: Strip o Turjaški Rozamundi

 

Slika 4: Strip o Turjaški Rozamundi

 

Slika 5: Učiteljica rada piše z roko

 

Slika 6: Recepti



Slika 7: Kako se učim

 

Slika 8: Berilo na malo drugačen način

 

Slika 9: Ko učenci 1. razreda skupaj zapišejo Prešernovo pesem

(Skupno 732 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost