Vabimo na predavanje Medvrstniško nasilje, četrtek, 16. 1. 2020, ob 18.00

Spoštovani starši!

Vljudno vas vabimo na predavanje Eve Piskrnik: Medvrstniško nasiljeki bo v četrtek, 16. 1. 2020 ob 18.00 v predavalnici šole.

Gospa Eva Piskrnik je zaposlena v Oddelku za splošne naloge Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Kranj. Opravlja delo policijske inšpektorice na področju medvrstniškega nasilja, preprečevanja in obravnavanja nasilja v družini, vzdrževanja in vzpostavljanja javnega reda in miru, vključno z javnimi zbiranji, uporabo in strokovnostjo policijskih pooblastil in druge naloge.

Nasilje različnih oblik, tako psihično, kakor tudi fizično, srečujemo povsod. Policija obravnava različne oblike nasilja na javnem kraju, ponavadi na večjih zbiranjih in v gostinskih lokalih, kakor tudi v zasebnem prostoru. V zasebnem prostoru se večinoma srečuje s posebno obliko, in sicer nasiljem v družini.

Vse pogosteje pa se srečuje z medvrstniškim nasiljem, ki se izvaja na različne načine, zelo pa je prisotno v virtualnem okolju. Posledice virtualnega nasilja in neprimerne komunikacije se odražajo v domačem okolju – družini, med otroki, vrstniki v šolah in so velikokrat zelo hude.

Osveščanje otrok in staršev o posledicah medvrstniškega nasilja je pomembno predvsem z vidika preprečevanja nasilja v kasnejšem zrelem obdobju življenja in razumevanju možnih posledic takšnega nasilja. Istočasno se pri tem dotikamo tudi tanke meje hujših kaznivih dejanj (zlorabe, izsiljevanja, ipd..)

(Skupno 517 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost