PEŠBUS na OŠ Škofja Loka-Mesto

PEŠBUS ima postaje in vozni red, vodi ga spremljevalec in deluje podobno kot šolski avtobus, le da se ne premika na kolesih, temveč z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo. Za dobro delovanje Pešbusa je potrebno zanesljivo partnerstvo med spremljevalci, starši in otroki.

Predstavitev PEŠBUS 2019

Akcijo PEŠBUS bomo na šoli izvajali od 3. do 20. septembra 2019, proge in vozni red pa bodo dokončno oblikovani v avgustu glede na prijave otrok in odvisne predvsem od prijavljenega števila spremljevalcev. Starši, ki (bo)ste otroke prijavili na Pešbus, boste pravočasno seznanjeni o podrobnostih. Od prijave lahko kadarkoli odstopite pisno ali s sporočilom na elektronsko pošto izvajalca. Prijave otrok za PEŠBUS zbiramo do 14. 6. 2019, vanj se lahko vključijo učenci 1. in 2. razreda, če bo prostor pa tudi učenci 3. razreda. Oddajte jih razredničarki ali v tajništvo šole.

POZOR! Pri iskanju spremljevalcev potrebujemo vašo pomoč in sodelovanje. Če ne bomo dobili dovolj spremljevalcev, bomo morali izvedbo prilagoditi. Zato vas vabimo, da se vključite kot spremljevalci oz. aktivno pomagate pri pridobivanju prostovoljcev tako osebno nagovorite in povabite svoje sorodnik ali znance, da postanejo spremljevalci.

Pešbus – Prijava otroka 2019

Pešbus – Prijava in izjava za spremljevalce 2019

Več o projektu PEŠBUS si lahko preberete na spletni strani aktivnovsolo.si , z vprašanji pa se lahko obrnete na koordinatorico prometne vzgoje na šoli na e-naslov sasa.cadez@ossklm.si 

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost