O knjižnici in obisku invalidov

Dober dan. Tokrat vam bova o šolskih novicah poročali Kaja in Brina. Poglejmo, kaj se je na naši šoli novega zgodilo.

Prejšnji torek, 13. 11. 2018, so učence naše razredne stopnje obiskali invalidi na vozičkih. Pokazali so nam, kakšno življenje imajo in kaj vse zmorejo. Ogledali smo si lahko, kako igrajo košarko. Eden od njih nam je pokazal kako smuča. Z navadnega vozička se je presedel na voziček s smučmi. Razložil nam je, kako se usede na sedežnico. Gospa, ki je tudi invalidka in državna prvakinja v para kolesarjenju, pa nam je pokazala, kako lahko invalidi kolesarijo.

V šolski knjižnici je veliko knjig, ki so na voljo za izposojo. V zadnjem času so popularne božične pravljice. V večnamenskem prostoru imamo hišico, v njej pa so na voljo knjige in revije, ki jih učenci lahko vzamejo domov. Trenutno so v knjižnici razpisali natečaj za izbiro najlepšega imena te hišice. Na dan bazarja, ki bo pri nas 3. decembra, bomo razglasili zmagovalca, ki bo predlagal najbolj primerno ime. V knjižnici bomo lahko tudi pisali voščila v voščilnice in tako vadili pisanje na roko. Pisali bomo tudi pravljico z naslovom Čudežna skodelica. Zgodba bo nastajala sproti. Prav tako se knjižnici za tekmovanje pripravljajo veselošolci.

V soboto, 24. novembra smo na šoli imeli delovni dan. Nekateri učenci so imeli pouk po sredinem urniku, drugi dneve dejavnosti, na katerih so izdelovali izdelke za prodajo na bazarju. Hkrati smo imeli tudi dan odprtih vrat, saj so nas lahko prvi dve uri pri pouku opazovali tudi starši.

To so bile sveže novice, ki sva jih pripravili četrtošolki Kaja Goričanec in Brina Gantar.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost