PA SMO ZAČELI

Tudi učenci OŠ Škofja Loka-Mesto smo se že vklopili v šolsko leto in počasi pozabili na počitnice. Vsi učenci predmetne stopnje so imeli prejšnji teden svoj prvi športni dan. Namesto njih je moralo nekaj petošolcev nadomestiti delo dežurnega učenca, v čemer so se zelo izkazali.

Pričeli so se tudi vsi neobvezni izbirni predmeti in večina krožkov, ki jih obiskuje veliko število učencev. V prejšnjih dneh je imelo že kar nekaj razredov vsakoletni pregled pri zobozdravnici in vsem učencem razredne stopnje se je pričelo želiranje zob. Zobna asistentka nam je vsem razredom razdelila šolske zobne ščetke, vsakemu razredu plakat za beleženje, kako si vsak učenec umiva zobe in kartončke, kamor nam po vsakem mesečnem pregledu zob napiše oz. odtisne štampiljko glede na to, kako smo si jih umivali. Predstavila nam je tudi navodila, kako si pravilno umivati zobe.

Vsi drugošolci, ki so letos začeli obiskovati veliko šolo, se že odlično znajdejo po vseh hodnikih in stopnicah. 19. 9. 18 se je pričel čas za Bralno značko. V knjižnici sta knjižničarki že drugi teden šole na desko knjižnice obesili prve šolske uganke.

Vsi petošolci vsak dan pridno nosimo malico v svoje razrede in učencem drugih razredov. Drugošolci po so še povečali svoje znanje o prometu. Prejšnji teden so namreč imeli delovni dan, nakar so jih obiskali policisti. Odšli so na kratek poučen sprehod in policisti so vsakemu učencu posodili brezrokavnik z odsevniki za še večjo varnost v prometu. Veliko so že znali, a spoznali so še nova pravila.

Tudi na pripravah na Cankarjevo tekmovanje nam gre odlično. Na razredni stopnji jih je večina prebrala že več kot polovico knjige, nekateri pa že celo. Knjiga, ki jo imamo za temo tekmovanja je Bratovščina Sinjega galeba. Lani sme se vsi učenci, ki smo tekmovali za Cankarjevo priznanje zelo dobro odrezali in upamo, da bo tudi letos tako.

Da pa ne pozabim omeniti, vam povem, da se v glavah učencev že pišejo nove novice za Radio Sora. Učenci novinarskega krožka smo namreč ravno prejšnji teden od naše mentorice prejeli razpored, kdaj smo na vrsti. Vsi že komaj čakamo, da boste lahko prisluhnili nam in našim novicam.

In še ena pomembna stvar. Da se ne bomo preveč hvalili s tem, kako smo pridni, naj vam povem, da vsi učenci že komaj čakamo na jesenske počitnice.

Za vas sem novice zapisala petošolka LOLA POŽENEL KRIŽAJ.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost