PRAVLJIČNI RAJ V VRTCU DIRENDAJ s pravljičarjem Maticem

V torek 23. 1. 2018, smo se z veseljem odzvali na vabilo vrtca Direndaj. V vrtcu nas je skupaj s skupino malčkov in vzgojiteljicama  pričakal pravljičar Matic Slapšak in nas z besedami odpeljal v čarobni svet čudovitih pravljic, ki so zrasle v njegovi bujni domišljiji. Že v razredu smo pred obiskom vrtca prebrali dve pravljici iz njegove še tople zbirke pravljic Zvezdne pravljice (Maks – HVALA za knjigo 🙂 ). Velika razlika pa je pravljice slišati iz ust učiteljice ali pa iz ust pravega čisto tapravega pravljičarja. Gospod Matic nam je prebral več pravljic in za vsako od njih povedal še marsikaj zanimivega o njeni poti nastajanja . Na koncu smo ga tudi zasuli z lahkimi pa tudi zelo zahtevnimi tretješolskimi vprašanji, ki so se porodila v naših ‘bučah’, gospod Matic je prav na vsako vprašanje našel odgovor.
Naše zanimanje so takoj ob vstopu v vrtec prebudili majhni otroci v vrtcu. Tudi mi ‘velikani’ smo bili njim blazno zanimivi, saj so si nas z zanimanjem ogledovali. Direndajčki namreč niso navajeni, da tako veliki otroci hodijo v njihov vrtec, mi pa smo že pozabili, da smo bili pred leti tako majhni. Med poslušanjem pravljic so nam naši pogledi ušli tudi na direndajčke, ki so znali zelo pridno poslušati pravljičarja, pogledi malčkov v vrtcu pa so se ustavljali na nas ‘velikih gostih’.
Imeli smo se zares lepo, pravljično, drugače kot ponavadi, prijetno in še kaj bi lahko dodala.
V veliko veselje nam je bilo v zares dobri družbi v ŽIVO srečati, slišati in tudi kaj vprašati čisto pravega PRAVLJIČARJA Matica.
Gospodu pravljičarju Maticu Slapšaku želimo še naprej obilo bujne domišljije. Malčkom v vrtcu Direndaj pa neomejeno časa za igrarijo.
Zapisala razredničarka 3.D razreda Nina Taler.
(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost