Utrinki z bazarja

Na OŠ Škofja Loka-Mesto je v četrtek, 30. 11. 2017, potekal že tradicionalni dobrodelni bazar.

Številni obiskovalci so preplavili šolske hodnike in večnamenski prostor ob 17.00 uri, ko se je bazar odprl. Obiskovalci so do 18.30 lahko izbirali med številnimi unikatnimi izdelki, ki so jih izdelali učenci s pomočjo učiteljev in staršev. Vsak je v pestri ponudbi izdelkov lahko našel primerno darilce, ki ga bo lahko podaril ob bližajočih praznikih svojim najdražjim.

Stojnice so napolnili domači piškoti in marmelade, voščilnice, božično-novoletni okraski, nakit, vrečke, družabne igre, sveče in še in še. Učenci so pripravili tudi srečelov. Marsikdo se je v gostinskem kotičku bazarja z užitkom posladkal s slaščicami iz kulinarične ponudbe bazarja in si malo odpočil.

Bazar smo popestrili z igricami za otroke, ki jih je pripravil slovenski dramski krožek in je gledalce popeljal v predpraznični decembrski čas. Program so si lahko ogledali v dveh terminih, ob 16.30 in ob 18.00 v predavalnici šole.

Hvaležni smo vsem donatorjem, ki so nam nesebično priskočili na pomoč pri pripravi bazarja tako, da so prispevali material za izdelke, zato je izkupiček večji, kot bi bil, če bi morali sami nabaviti material.

Zbrana sredstva smo namenili šolskemu skladu, ki na šoli uspešno deluje že vrsto let. Uporabimo jih za pomoč socialno ogroženim učencem in za nadstandardne programe.

Dogodek v knjižnici na dan bazarja

Pravljična dežela se je tokrat preselila v knjižnico. Obiskovalci bazarja so reševali knjižne uganke, ki so jih pripravili naši učenci. Dve najboljši smo na dan bazarja tudi nagradili. V knjižnih kotičkih smo imeli na voljo dve živi knjigi – učenki Kseniijo Votiakovo in Anjezo Mazreku, ki sta pripovedovali o praznovanju praznikov v njunih družinah in njunih rodnih deželah. Dekleti sta s svojo sproščenostjo navdušili učence in starše, ki so jima z radovednostjo prisluhnili. Na mizah so bile razstavljene knjige z božično – novoletno  vsebino in učenci so si jih pridno izposojali. Živa knjižnica živi, pravljice in zgodbe še vedno čakajo pridne bralce …

 

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost